hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eşini ekmek tekmesinde gezdirdi

    Eşini ekmek tekmesinde gezdirdi
    expand

    Eşini ekmek tekmesinde gezdirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde Kadir Ateş (45), nikahın ardından eşi Nazife Ateş'i (43) ekmek teknesi olan ve alan kılavuzluğunu yaptığı Eber Gölü'nü gezdirdi.
    Yıllardır Eber Gölü'nde ziyaretçilere kayıklarıyla alan kılavuzluğu yaparak geçimini sağlayan Kadir Ateş, bu defa eşi Nazife Ateş'e kılavuzluk yaparak, gölün güzelliklerini gösterdi. Nikahın ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında düğün yapamayan çift, Eber Gölü'ne gelerek, gezdi.
    Kadir Ateş, "Eber Gölü'nün kenarındaki Çayırpınar köyünde yaşıyorum. Yıllar önce kolumun birini kaybettim. 'Tek kolla nasıl geçimimi kazanırım' derken 'Eber Gölü'ne gelen misafirleri gezdirmek için kılavuza ihtiyaç var' dendi. Bende de göl aşkı vardı. Kayıklar edimdim. Kılavuzluğa başladım 18 yıl önce. Kısa sürede aranır oldum. Yaş ilerledi evlenmek istiyordum. Karşıma eşim çıktı, anlaştık. Belediyede nikahımızı kıydık. Salgın hastalık nedeniyle düğün yapmamız imkansızdı. Ben de eşimi ekmek teknem göle getirerek Eber Gölü'nün o muhteşem güzelliklerini gezdirerek gösterdim. Kendisi de mutlu oldu. Eber Gölü, görsel güzelliğini cömertçe yeni evlenen çifte göstermiş oldu. Düğünümüzü burada yapmış olduk. Mutluyuz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow