hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kiraz ağaçları çiçek açtı

    Kiraz ağaçları çiçek açtı
    expand

    Kiraz ağaçları çiçek açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde havanın ısınmasıyla kiraz ağaçları çiçek açtı.
    D300 karayolunun Çay ve Akşehir ilçeleri arasındaki bölgede, beyaz çiçeklerle kaplı kiraz ağaçlarının görselliğiyle göz kamaştırırken, etrafa yaydığı koku ayrı bir güzellik kattı. Türkiye'de kiraz ihracatının yüzde 38'i bu bölgeden yapılıyor.
    Çay Özel İdare Müdürü ve aynı zamanda ilçeye bağlı Deresinek köyünde kiraz yetiştiriciliği yapan Nurettin Arı, kiraz ağaçlarının mevsiminde beklenenden daha iyi çiçeklendiğini söyledi. Nurettin Arı, "Kiraz ağaçlarımız açtı. Bizler de üretici olarak bakımına başladık. Başta ilacı, suyu, gübresini eksik etmeyeceğiz. Şu andan itibaren döllenme zamanı başlayacak. İnşallah başta arılar ve rüzgar bu görevi görecek. Döllenme de olumlu gerçekleşirse bu yıl kiraz meyvesi yüz güldürecek" dedi.
    Umutlu olduğunu belirten Nurettin Arı, "Kiraz faydalı bir meyve. Koronavirüs tedbirlerine rağmen sıkıntılı günler geçiriyoruz. İlaç arayışları içerisindeyiz. İşte doğal ilaç. Kirazdaki antioksidan etkisi ve faydalı elementleri sayesinde yazın tüketilebilecek en faydalı meyve. Bol bol tüketeceğiz, bu illetle baş edeceğiz. Yurt dışına da ihraç ederek umut ışığı olacağız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow