hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koronavirüs tedbiriyle nikah

    Koronavirüs tedbiriyle nikah
    expand

    Koronavirüs tedbiriyle nikah

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde nikahlar İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi uyarınca koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında büyük hassasiyetle kıyılıyor.

    Koronavirüs salgınına karşı düğünlerin iptal edildiği ya da ertelendiği günlerde, nikahlar ise ertelenmeyip, bazı tedbirler alınarak kıyılıyor. Nikah işlemleri, çiftlerin belirledikleri bir evde yapılıyor. Damat ve gelin adayından başka iki şahit ve az sayıda iki tarafın da birinci derecede yakının hazır bulunması şartıyla nikah akdi gerçekleştiriliyor.

    Çay Belediyesi evlendirme memuru Ali İbrahim Yangıncı, "Nikahlarda erteleme yok. Fakat eskiye göre az. Zamanında davet ettikleri evde kıyıyorum. Nikahları kıyılacaklar çift, iki şahit, birinci derecede yakınları, sosyal mesafe kuralı gözetilerek ve tabii ki maskeler ve eldivenler takılarak sade şekilde nikahı kıyıyorum. En son nikahlarını kıydığım Muradiye Özcan - Enes Karabacak çiftinin nikahları gibi. Evlilik cüzdanları dahil her tarafın dezenfekte edilmesine özen gösteriliyor. Kısa süren nikahın ardından tokalaşmadan sonsuz saadetler dileyip hayırlı olsun diyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow