hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmen çift evlerinde maske dikiyor

    Öğretmen çift evlerinde maske dikiyor
    expand

    Öğretmen çift evlerinde maske dikiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin ilçesinde öğretmen çift Afşin ve Şerife Yıldırım, sağlık çalışanları için evde maske üretiyor.

    Bolvadin Raziye Sultan- Yusuf Kayabaşı Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi'nde felsefe öğretmeni olan 15 yıllık eğitimci ve 3 çocuk babası Afşin Yıldırım ile eşi din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Şerife Yıldırım, koronavirüs önlemleri kapsamında okullarının kapalı olması nedeniyle evlerinde sağlık çalışanlarına ücretsiz maske imalatı yapmaya başladı.

    Afşin Yıldırım, "Eşimle evde boş oturmamak için bu kararı aldık. Bizde terzilik de vardı. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eğitimini almıştık. Uygun kumaş ve malzemelerini tedarik ettik ve çalışmaya başladık. Şu anda bin adet ürettik. Üretimimiz okullar açılana kadar sürecek. En kısa zamanda sağlık çalışanlarına teslim edeceğiz. Vatandaşlardan bakanlığın kurallarına uyulmasını istiyoruz. Uyarılara dikkat edilsin. El ele vererek bu illetin üstesinden geleceğiz inşallah. Herkese sağlıklı günler dilerim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow