hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afşar köyünde 1500 fidan toprakla buluştu

    Afşar köyünde 1500 fidan toprakla buluştu
    expand

    Afşar köyünde 1500 fidan toprakla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesine bağlı Afşar köyünde 1994 yılında başlatılan ve aralıksız sürdürülen Ağaç Bayramı'nın 28'incisinde, 1500 fidan toprakla buluşturuldu.

    Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Çetin, Köy Muhtarı Ali Çoban öncülüğünde organize edilen Ağaç Bayramı'na, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Kacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, İlçe Müftüsü Ramazan Avcı, çevre il ve ilçelerden gelen misafirler ve vatandaşlar katıldı.

    Afşar köyüne gelen davetliler, Muhtar Çoban ve beraberindekiler tarafından karşılandı. Ağaç Bayramı kapsamında 500 adet çam fidanı, 500 adet lavanta çiçeği ve 500 adet de meyve ağacı fidanları toprakla buluşturuldu.

    Muhtar Ali Çoban, "Bu gün burada 28'incisini düzenlediğimiz ağaç bayramına hoş geldiniz. 1994 yılında çıktığımız bu yolda tüm Afşarlılar olarak her yıl mart ayının birinci haftasında bir araya gelerek, ağaç bayramımızı yapıyoruz. Çorak topraklarımızı bu güne kadar yeşile çevirdik, bizim için büyük bir mutluluk. Bu yolda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

    Kaymakam Kapankaya ise “28'incisi düzenlenen benim de 3'üncü kez katıldığım ağaç bayramını böyle güzel bir havada kutluyoruz, hepimize kutlu olsun, hayırlara vesile olsun inşallah" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow