hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinar mezbahanesi yenilendi

    Dinar mezbahanesi yenilendi
    expand

    Dinar mezbahanesi yenilendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- DİNAR Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan mezbahane, ruhsat verilmesinden sonra hizmete açılacak.

    Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı'nın seçim beyannamesinde yer alan mezbahanenin revizyon çalışmaları tamamlandı. Makineleri yenilenen kesimhane büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapılarak test edildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ruhsat vermesinin ardından kesimhane halkın hizmetine sunulacak.

    Belediye Başkanı Nihat Sarı, Başkan Yardımcısı Muharrem Öztürk, belediye meclis üyeleri Abdullah Yıldız ve Veli Özcan mezbahanede incelemelerde bulundu.

    Başkan Sarı yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğimizde kapalı olan mezbahanın yeniden faaliyete geçmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görüşmelerde bulunduk. Yapılan görüşmelerin ardından ilçemize gelen ekiplerinin verdiği rapor neticesinde ihalesini yaptığımız makine ve teçhizatın kurulumu tamamlandı. Makine ve teçhizatın test aşamasını tamamladık. İlkel şartlarda yapılan hayvan kesimini, daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda olması için ilçemize kazandırdığımız modern teknolojik bir kesimhanenin revizyon işlemlerini tamamladık. Bölgemizin hayvancılık üzerine bir yapısı var. Bu kapsamda artık kesimler daha sağlıklı bir ortamda gerçekleşecek. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün vereceği ruhsat sonrasında mezbahane halkın hizmetine açılacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow