hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinar'da 30 Ağustos coşkusu

    Dinarda 30 Ağustos coşkusu
    expand

    Dinar'da 30 Ağustos coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

    Dinar'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yılı kutlamaları Hükümet Konağı önünde başladı. Resmi tören ilk olarak kaymakamlık ve belediye başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

    Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar yaptı. Yüzbaşı Necip Kacar, "Bugün Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran büyük zaferin 97'nci yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanını ve sevincini yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği bir mucizenin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milletinin bölünmez bütünlüğünün bugün ve gelecekte koruma kollama azim ve kararlılığımız bu uğurda ettiğimiz yeminde ki inancımız gibi sürmektedir. 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer Türk'ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenleri dize getirme destanıdır. Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarının mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemleriyle şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri güvenlik güçleri mensupları ve hayatları yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Bayramımız kutlu olsun" dedi.

    Konuşma ve şiir okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Kır Efeleri halk oyunları gösterileri sundu. Program Kaymakam Selami Kapankaya ve Belediye Başkanı Nihat Sarı'nın kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow