hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinar'da Ağaç Bayramı

    Dinarda Ağaç Bayramı
    expand

    Dinar'da Ağaç Bayramı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesine bağlı Afşar köyünde her yıl düzenlenen Ağaç Bayramı'nın bu yıl 27'ncisi gerçekleştirildi. Avşar köyündeki etkinlik kapsamında 4 bin fidan toprakla buluşturuldu.

    Dinar'a bağlı Afşar köyünde 1994 yılında başlatılan ve aralıksız sürdürülen Ağaç Bayramı'nın 27'ncisi yapıldı. Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Çetin ve Köy Muhtarı Ali Çoban öncülüğünde organize edilen Ağaç Bayramı'na AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Belediye Başkanı Nihat Sarı, AK Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er, Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Kacar, Dinar İlçe Müftüsü Ramazan Avcı, Orman İşletme Müdürü Tuncel Yalçın, çevre il ve ilçelerden gelen misafirler, TEMA gönüllüleri, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan muhtar Ali Çoban gerçekleştirdi. Ali Çoban, "1994 yılında çıktığımız bu yolda tüm Avşarlılar olarak her yıl mart ayının birinci haftasında bir araya gelerek Ağaç Bayramı'mızı yapıyoruz. Çorak topraklarımızı bugüne kadar yeşile çevirdik. Bizim için bu büyük bir mutluluktur. Bu yolda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

    Kaymakam Selami Kapankaya, "Tabii ki bu sene biraz daha sessizlik ve sükûnet içinde kutluyoruz Ağaç Bayramı'nı. Biliyorsunuz şehitlerimiz var. Onların hepsini de saygıyla şükranla anıyoruz. Ayrıca da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutluyorum. Ağaç Bayramı'mız kutlu olsun" diye konuştu.

    AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da şöyle dedi:

    "Peygamber Efendimiz (SAV) dediği gibi 'Elinde bir fidan olan kıyametin kopacağını bilse dahi onu diksin.' Bozkırların yeşillenmesi ama en mühimi kalplerin yumuşaması, yeşillenmesi, akrabalıkların, dostlukların daha iyi gelişmesine çok önemli bir katkı sağlayan bir etkinlik. Herkese örnek olsun."

    Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ramazan Avcı hatim duası etti. Geliri sulama giderleri için kullanılacak olan el dokuması halılar açık arttırmayla satışa sunuldu. Açık arttırmada el dokuması halıyı Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı aldı. Ağaç Bayramı kapsamında ise 2000 çam fidanı, 1000 lavanta çiçeği ve 1000 de meyve ağacı fidanları toprakla buluşturuldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow