hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinar'da bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

    Dinarda bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı
    expand

    Dinar'da bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/ DİNAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı.

    Kaymakamı Selami Kapankaya'nın başkanlığında yapılan bağımlılıkla mücadele toplantısında, yapılan çalışmalar değerlendirildi. 2019 yılında özellikle eğitim ve güvenlik alanında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının güvenlik ve önleyici faaliyetleri de ele alındı.

    Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda 17 şüpheli hakkında işlem yapıldığı, 3 kişinin tutuklandığı kaydedildi. Ayrıca 73.9 gram eroin, 2.3 gram esrar ve 7.1 gram Metamfetamin ele geçirildiği belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda okulda çalışan 18 güvenlik görevlisi ve 250 idareci ve öğretmene uzman emniyet görevlileri tarafından uyuşturucuyla mücadele eğitimi verildiği kaydedildi.

    Sağlık Müdürlüğü görevlilerince 1522 kişiye teknoloji bağımlılığı, 717 kişiye tütün bağımlılığı ile eğitim verildiği belirtilen toplantıda, ilçe genelinde toplam 852 işletmenin 1726 kez denetlendiği, 8 defa idari işlem uygulandığı vurgulandı. Toplantıya, Kaymakam Selami Kapankaya'nın yanı sıra Belediye Başkan'ı Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın ve daire amirleri katıldı.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow