hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinar'da Cumhuriyet coşkusu

    Dinarda Cumhuriyet coşkusu
    expand

    Dinar'da Cumhuriyet coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

    Dinar'daki Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri Kaymakam Selami Kapankaya'nın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra İlçe Stadyumu'nda düzenlenen törene geçildi. Kaymakam Selami Kapankaya ve Belediye Başkanı Nihat Sarı'nın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Selami Kapankaya yaptı.

    Kaymakam Selami Kapankaya, "Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladığımız en büyük millet bayramıdır. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun. Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğini kurabilmesi mümkün değildir. Bağımsızlığımızın kazanıldığı bu topraklarda Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu hatırlamakta yarar vardır. Devletimize, vatanımıza ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıktığımızda ve Cumhuriyeti kuran neslin heyecanını, ideallerini ve ülküsünü yaşatabildiğimiz ölçüde bu ülkede mutlu, müreffeh ve güven içinde yaşayabiliriz. Bunun yolu da yorulmadan asla vazgeçmeksizin çok çalışmaktır" dedi.

    Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından da halk oyunu gösterisi sunuldu. Sportif faaliyetler, Halk Eğitim Merkezi folklor gösterisinden sonra ödül töreni yapıldı. Program resmigeçidin ardından sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow