hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinar'da Muhtarlar Günü kutlandı

    Dinarda Muhtarlar Günü kutlandı
    expand

    Dinar'da Muhtarlar Günü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

    19 Ekim Muhtarlar Günü programı Dinar'da bugün yapıldı. Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Törene, Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, İYİ Parti İlçe Başkanı Oktay Sayın, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

    Çelenk koyma programında konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı ve İstasyon Mahallesi Muhtarı Mehmet Gürpınar, "Muhtarlık müessesesi ilk olarak Osmanlı Padişahı İkinci Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 günü faaliyetlerine başlamıştır. Yıllardır da hizmet makamı olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Muhtarlarımız yerel demokrasinin örneğini temsil etmektedir. Bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Seçimle göreve gelen muhtarlarımız, vatandaşlarımızın kendilerine inanmasıyla göreve gelmektedir. Vatandaşlarımıza göre en makbul muhtar ise kendilerine ve mahallelerine en iyi hizmet eden muhtardır. Amacımız mahallerimizdeki halkımıza hizmet etmektir. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

    Muhtarlar törenin ardından Kaymakam Selami Kapankaya'yı kaymakamlık toplantı salonunda, Belediye Başkanı Nihat Sarı'yı da belediye meclis toplantı salonunda ziyaret etti. Ziyarette Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gürpınar, tüm muhtarlar adına hem Kaymakam Selami Kapankaya hem de Belediye Başkanı Nihat Sarı'ya plaket takdim etti. Kaymakam Kapankaya ve Belediye Başkanı Sarı muhtarların günlerini kutladı.

    Ziyaretlerin ardından öğle vakti şehitler için Merkez Ulu Camii'nde Muhtarlar Derneği tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu ve Dinar halkına lokma tatlısı ikram edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow