hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinar'da şehidin adı okula verildi

    Dinarda şehidin adı okula verildi
    expand

    Dinar'da şehidin adı okula verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde, Suriye'de şehit olan Piyade Komando Yüzbaşı Süleyman Şahin'in adı okula verildi.

    Suriye'nin İdlib kenti Balyun mevkiinde 27 Şubat 2020 tarihinde şehit düşen Dinarlı Piyade Komando Yüzbaşı Süleyman Şahin'in adı, Dinar TOKİ İlkokulu'na verildi. Dinar TOKİ İlkokulu'nun adının değişmesinden dolayı okulda tören düzenlendi. Törende, Müdür Bayram Yüksel, Şehit Süleyman Şahin'in özgeçmişini davetlilere okudu. Programda Kaymakam Selami Kapankaya şehit babası Mehmet Şahin ve annesi Arzu Şahin'e çiçek takdim etti. Şehit Şüleyman Şahin için okulun girişinde köşe hazırlandı. Köşenin açılış kurdelesini de Kaymakam Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, şehit babası Mehmet Şahin ve annesi Arzu Şahin kesti.

    HATIRALARINI YAŞATACAĞIZ

    Programda konuşan Kaymakam Kapankaya, öğrencilerin şehit ağabeylerini öğrenerek yetişeceklerini, hatıralarını hep birlikte yaşatacaklarını ifade etti. Kapankaya, sözlerine şöyle devam etti:

    “Şehitlerimizin isimlerini caddelere, parklara, okullara vererek isimlerini unutturmamak istiyoruz. Mümkün olduğunca büyüklerimizin de desteğiyle gerek caddelere, gerek sokaklara, okullarımıza ve ilçemizin dört bir tarafına şehitlerimizin isimlerini vererek şehit ailelerimizi bir nebze de olsa teselli etmeye çalışıyoruz. Onlar bizler için canlarını feda eden kahramanlarımız. Hem onlara hem de onları yetiştiren ailelerine ne yapsak azdır."

    Dinar Eski Sanayi Camii'nde ise Şehit Yüzbaşı Süleyman Şahin'in ruhuna mevlid-i şerif okutuldu. Cuma namazından çıkan vatandaşlara lokma ikram edildi.

    FOTOĞRAFLĞI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow