hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinar'da su borusu patladı, evleri su bastı

    Dinarda su borusu patladı, evleri su bastı
    expand

    Dinar'da su borusu patladı, evleri su bastı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde patlayan su hattı borusu nedeniyle bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Vatandaşlar evlerine dolan suyu tahliye için yoğun çaba harcadı.

    Atatürk Mahallesi Ciritoğlu Sokak'taki su hattı borusunun saat 02.00 sıralarında patlaması nedeniyle bir besihanenin ve bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İhbar üzerine gelen belediye su arıza ve itfaiye ekipleri, patlayan boruya müdahale etti. İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar, evlere dolan suyu tahliye için çaba harcadı.

    Evini su basan Ali Gürbüz, “Saat 02.00 sıralarında su patlama sesi ile uyandık. Evimizin her yerine su girdiğini dördüm. Gece saatlerinden bu yana dolan suyu boşaltmak için itfaiye ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz. Mahallemizde 4-5 ev, su girmesi nedeniyle zarar gördü" dedi.

    Halil Karakaya ise "Gece 02.00 gibi tuvalete kalkmıştım. Güp diye bir ses geldi. Ben deprem oluyor zannettim. Hemen dışarı çıktım. Bir baktım evimin bahçesi suyla dolmuş. Yola baktığımda su patlağını gördüm. Suyun patladığı yere en yakım ev benim olunca ilk benim evim suyla doldu. Komşularıma haber verdim" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow