hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Akif Ersoy anıldı

    Mehmet Akif Ersoy anıldı
    expand

    Mehmet Akif Ersoy anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı.
    Dinar'da 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Ama Haftası kapsamında Yeniyol İlkokulu koordinatörlüğünde 'Hakkın Sesi Mehmet Akif' temalı ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir, ortaöğretim kurumları arasında kompozisyon yarışmaları düzenlendi. Programa Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş  Şube Müdürleri Mehmet Ceylan, Arif Coşkun, Ahmet Ceviz, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.
    Anma etkinliklerinde konuşan Kaymakam Selami Kapankaya, "Bu yıl milli mücadelenin 100'üncü yılının yıl dönümü. 19 Mayıs'ta Samsun'dan başlayan bir kutlu harekete Mehmet Akif Ersoy da kalemiyle katılmış.
    Mehmet Akif Ersoy kalemiyle bütün illerimizi, ilçelerimizi pek çok yeri gezerek mili mücadeleyi anlatmış. Milli mücadele Cumhuriyet'imiz ilan edilmesiyle taçlandırılmış. Mehmet Akif Ersoy da milli mücadelenin en büyük mirası olan İstiklal Marşı'mızı bırakmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede görev alan, şehit olan, gazi olan bütün büyüklerimizi bu vatanı bize emanet eden büyüklerimizi ve daha sonrasında korunmasında terörle mücadelede, 15 Temmuz'daki tüm şehitlerimizi anıyorum" dedi.
    Konuşmaların ardından açılan sergileri gezen Kaymakam Selami Kapankaya ve beraberindekiler, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow