hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    F klavyenin şampiyonları Afyonkarahisar'dan

    F klavyenin şampiyonları Afyonkarahisardan
    expand

    F klavyenin şampiyonları Afyonkarahisar'dan

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - DÜNYA F Klavye Şampiyonası'nda 7 madalya kazanan Afyonkarahisarlı öğrenciler Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği'ni ziyaret etti.
    Afyonkarahisar'ın Şuhut ve Sandıklı ilçelerinde öğrenim gören ve F klavyede dereceler elde eden 5 öğrenci Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği'ni ziyaret ederek elde ettikleri başarıları anlattı. Ziyarete F klavye Türkiye ve Dünya şampiyonalarında derece alan Sandıklı Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Badegül Özkan, Nisa Maya Tunçoğlu, Rumeysa Özen, Şuhut Kurtuluş İhsan Küçükarslan Ortaokulu öğrencisi Efe Abdullah Taner ve Şuhut Fatih Ortaokulu öğrencisi Onur Demirbaş ile Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, Şuhut Kurtuluş İhsan Küçükaslan Ortaokulu Müdürü Cengiz Sarıkoç, Şuhut Kurtuluş İhsan Küçükarslan Ortaokulu öğretmeni Hüseyin Özçelik, Sandıklı Miralay Reşat Bey Ortaokulu öğretmeni Hasan Erdoğan ve başarılı öğrencilerin velileri katıldı.
    Dünya şampiyonasında dağıtılan 24 madalyanın 12'sinin Türkiye'ye, 7'sinin ise Afyonkarahisar'a geldiğini aktaran Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, "Bu yıl Intersteno Dünya İşlem Birliği tarafından düzenlenen İnternet Dünya Klavye Şampiyonası'nda 24 madalyanın 12'sini Türk Milli takımı almıştır. Bunun 7'sini de Afyonkarahisar Sandıklı ve Şuhut ilçelerimizden öğrenciler kazanarak dünyada Türk Milli takımının birinci olmasına yardımcı olmuşlardır. Bu konuda emeği geçen tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Bu yıl 13- 20 Temmuz'da İtalya'da yapılacak olan şampiyonada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum" dedi.
    Şampiyonluk elde eden öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi veren Sandıklı Miralay Reşat Bey İlkokulu öğretmeni Hasan Erdoğan da "Biz öğrencilerimizle birlikte klavye şampiyonasına hazırlanırken ikinci sınıfta çalışmalara başladık. Kursumuzu açarak öğrencilerimizin F klavye ile tanışıklığını sağladık. Yaklaşık 3 yıldır F klavye çalışmamızı yapıyoruz. F klavye ile çalışmalarımızı yavaş yavaş aşama kaydederek önce Türkiye Şampiyonu arkasından da hem ana dilde, hem de çoklu dillerde dünya şampiyonluğu kazanarak ülkemizin tanıtılmasında, ülkemizin çocuklarına fırsat verilmesi durumunda neler yapabileceğine ispatı noktasında gerekli olan çalışmaları yerine getirdiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
    Öğrencileri kazandığı başarılarından dolayı tebrik eden Dernek Başkanı Sezer Küçükkurt da öğrencilerle büyük onur duyduklarını anlattı. Daha sonra öğrenciler öğretmenlerinin konuşmalarını 10 parmak klavyeyle bilgisayar ortamına aktararak küçük bir gösteri sundu. 5 öğrenci yine milli takımla birlikte 13- 20 Temmuz'da İtalya'nın Sardunya Adası'nda yapılacak 2019 İtalya Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi ve Afyonkarahisar'ı temsil edecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow