hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gastronomi Günleri'ne gala yemeği

    Gastronomi Günlerine gala yemeği
    expand

    Gastronomi Günleri'ne gala yemeği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da 2020 Gastronomi Günleri gala yemeği yapıldı.

    Gastronomi sektörü profesyonellerinin ve iş ortaklarının konuk edildiği Gastronomi Günleri gala yemeği Türkiye'nin farklı illerinden 450 şefin katılımıyla gerçekleşti. Kentteki bir otelde düzenlenen programa Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de katıldı.

    Vali Mustafa Tutulmaz, "Afyonkarahisar gerçekten tarihiyle, kültürüyle, lezzetleriyle, termaliyle birçok şehirden ön plandadır. Bunu her geçen gün turizme döndürme yönündeki gayretimiz başarılı bir şekilde devam etmektedir. Geçen yıl içerisinde Tarihi Termal Kentler Birliği üyesi olduk ve bu alanda dünyada 42 şehir içerisine girdik. Gastronomide UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı'na kabul edilerek dünyada 36 şehir arasında yer aldık. Artık yeme kültürü açısından bakıldığında bundan sonra ziyaret edilecek ülkemizdeki 3 şehirden, dünyada 36 şehirden biriyiz. Afyonkarahisar'ın bu değerini bugün sizlerle paylaşıyor olmaktan ayrıca mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim" dedi.

    Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de Afyonkarahisar'ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılması süreci hakkında bilgi verdi.

    Konuşmalarının ardından pasta kesimi yapılarak aile fotoğrafı çekildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow