hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İHH'dan ihtiyaç sahiplerine gıda paketi

    İHHdan ihtiyaç sahiplerine gıda paketi
    expand

    İHH'dan ihtiyaç sahiplerine gıda paketi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- İNSAN Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Afyonkarahisar temsilciliği pandemi dolayısıyla ekonomik sıkıntı yaşayan mülteci ve Afyonkarahisarlı ailelere gıda kolisi dağıtımına başladı.

    İHH Afyonkarahisar ekipleri şehrin ücra noktalarında tespit edilen ailelere sessiz sedasız yardım dağıtıyor. Yardım faaliyetlerine İHH İstanbul Teşkilatlanma birim görevlisi Nurullah Polat, İHH yurt içi yardım birim görevlisi İbrahim Kılıç, İHH Afyonkarahisar Başkanı Ahmet Ertürk, İHH Başkan Vekili Arif Ören ve çok sayıda gönüllü katıldı.

    NAMAZ VE İNFAK KARDEŞLİĞİ PLATFORMU DESTEKLİYOR

    Mülteciler ve ihtiyaç sahibi ailelerin kapısını çalan ekipler, hafta sonu yapılan çalışmalarda 70 aileye ulaştı. Toplamda ise 200 aileye ulaşılması hedefleniyor. Namaz ve İnfak Kardeşliği Platformu tarafından desteklenen yardım paketlerinde temel ihtiyaç maddeleri yer alıyor.

    ŞUBAT AYI İÇİN 50 BİN LİRA BÜTÇE AYRILDI

    İHH Afyonkarahisar temsilcisi Ahmet Ertürk, "Afyon İHH olarak Namaz ve İnfak Platformu'nun katkıları ile birlikte 4 günlük bir çalışma organizasyonumuz yapıldı. Afyon İHH gönüllerimiz, Genç İHH'mız, kadın kollarımız, ana kadememizdeki gönüllü kardeşlerimizle birlikte öncelikli olarak belirlemiş olduğumuz 200 ailenin taramalarını yaparak, bu taramalarda ihtiyaç durumlarına göre kumanya ev eşyası gıda paketleri kıyafet gibi ihtiyaçların giderilmesi sağlanıyor. Bizim buradaki yapmış olduğumuz çalışmada pandemiden dolayı mağdur olan kardeşlerimize gerek mülteciler olsun, gerek Afyonkarahisar halkımız olsun yardımcı olmaya çalışıyoruz. Katkılarından dolayı bütün hayırseverlere teşekkür ediyoruz ve inşallah bu 4 gün içerisinde 200 aileye, toplam da bine yakın kişiye dokunmuş olacağız. Bu kumanyaların her birinin bedeli 150 lira. Bununla birlikte ihtiyaçlara göre ayni yardımlar da yapılmaktadır eşya yardımlarımız yapılmakta, kıyafet yardımlarımız yapılmakta. Bu bağlamda da tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Yaklaşık olarak 50.000 liralık bir bütçe ile şubat ayı çalışmamızı sürdürüyoruz" dedi.

    'ZOR DURUMDA KALANLARA DESTEKLERİ ULAŞTIRIYORUZ'

    İHH İstanbul Teşkilatlanma birim görevlisi Nurullah Polat da "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Afyonkarahisar merkezde ihtiyaç sahibi aile tespiti gerçekleştiriyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamasında evlerinden çıkamayan, işlerini kaybeden ve zor durumda kalan vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere mülteci kardeşlerimize de destekleri ulaştırıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow