hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karavanlılar Ayazini'nde kampta

    Karavanlılar Ayazininde kampta
    expand

    Karavanlılar Ayazini'nde kampta

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da kamp ve karavan turizmini yaygınlaştırmak için Vali Gökmen Çiçek'in öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği işbirliğinde İhsaniye Ayazini Kırsal Turizm köyünde info tur programı başladı.

    15 karavan ile Afyonkarahisar'a gelen Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği üyeleri, ilk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası civarında toplanarak Afyonkarahisar Zafer Meydanı'na karavanlarla kortej eliğinde hareket etti. Daha sonra karanvanlılar Frigya Ayazini kırsal turizm köyünde konaklanacak alana harekete geçti. Karavanlılara Ayazini köyü, Bayramaliler, Antik Yol ve Sarıcaova yakınlarındaki Kolankaya Şehitliği gibi tarihi yerler gezdirildi.

    Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, karavancıların 3 bin yıllık tarih içerisinde çok güzel 2 gün geçireceklerini söyledi. Afyonkarahisar'ın en önemli tarihi ve doğal destinasyon turlarından biri olarak Afyonkarahisar Valiliği'nin Ayazini'ni belirlediğini kaydeden Boztepe, bu çerçevede hem tanıtım faaliyetleri hem de bölgenin turizme kazandırılması açısından ciddi yatırımlar yapılmaya başlandığını kaydetti.

    Bu çerçevede Ayazini Karşılama Merkezi Projesi'nin yapılması, bölgenin elden geçirilmesi ve sokak sağlıklaştırması konusunda Kültür Müdürlüğü'nün ciddi çalışmaları olduğunu aktaran Boztepe, "Eskişehir Kültür ve Tabiat Komisyonu'ndan da bu projeler geçti. Ümit ediyoruz ki kısa zamanda ihalelerini yapıp, 2021'in mayıs ayı itibarıyla Ayazini hem ülkemize hem Afyonkarahisar'ın en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirme konusunda adımları atmış olacağız" dedi.

    İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır da Afyonkarahisar'ın pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış zengin kültürü olan bir il olduğuna dikkati çekti. Bu medeniyetlerin içerisinde Hitit, Frig, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin olduğu bir medeniyet harmanının görüldüğünü ifade eden Tanır, "Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği'nin iş birliğinde Ayazini'nden başlayan Frig Vadisi'nin bir bölümünü kapsayan aynı zamanda Emirdağ'daki Amorium Antik Kenti'ni içine katan bir tanıtım info tur başlattık" diye konuştu.

    Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Hayriye Yıldız, kamp ve karavancılığın geliştirilmesi, Afyonkarahisar'ın tanıtılması için info tur olarak Afyonkarahisar'da olduklarını kaydetti. Yıldız, 15 karavanla 2 gece Ayazini'nde kamp yapacaklarını ifade etti.

    Tura Bursa'dan katılan dernek üyesi Sermet Şenol (58), "İl Müdürümüz Mehmet Tanır, başkanımız sayesinde buraları tanıdık. Biz Afyon'dan çok geçerdik. Afyon'dan geçerken de sadece bir AVM'ye uğrar geçerdik. Geçen seneki etkinliğe de katıldık. Bu sene de katıldık. Afyon'un çok değişik yerleri, mağaraları, kaplıcaları ile her şeyiyle mükemmel bir yer olduğunu gördük, gezdik, inandık. Afyon'a uğramanın sadece bir yol üstü değil de gezilmesi, görülmesi gerektiği kanısındayız. Bunu tüm arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow