hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Off-road tutkunları Afyonkarahisar'da buluştu

    Off-road tutkunları Afyonkarahisarda buluştu
    expand

    Off-road tutkunları Afyonkarahisar'da buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHSİAR, (DHA)- TÜRKİYE'nin farklı şehirlerinden off-road tutkunları, Afyonkarahisar'da buluştu. '4x4 Afyon Gezisi' etkinliği kapsamında 4x4 araçlarıyla Kocatepe'ye çıkan grup, kentin tarihi yerlerini de gezdi.

    Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edilen OFF-ROAD araçlarının yer aldığı '4x4 Afyon Gezisi' ilk gün etkinlikleriyle başladı. Türkiye'nin farklı illerinden 30 OFF-ROAD tutkunu, Zafer Meydanı'nda buluştu. Ardından Kurtuluş Savaşı'nın en önemli mücadelelerinden biri olan Büyük Taarruza ev sahipliği yapan Kocatepe'ye çıkan grup, daha sonra şehir merkezinde İmaret Camii, Taş Medrese, Mevlevi Türbe Camii ve Afyonkarahisar'ın tarihi evlerini gezdi. Off-road tutkunları 1 Mart Pazartesi günü ise 3 bin yıllık tarihi yerleşim merkezleri, oyma kaya mezarları, kilise, kale ve kaya evlerin yer aldığı tarihi Ayazini ören yerini gezecek.

    'ÜLKEMİZİ ÇOK DAHA İYİ TANITIRIZ'

    Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, bu tür etkinliklerin turizm anlamında Afyonkarahisar'a katkısının çok fazla olduğunu söyledi. Dünya Motokros Şampiyonası'nın Afyonkarahisar'a iki yıldır kazandırdıklarını anımsatan Akülke, "İnşallah bundan sonra da bizleri, diğer ulusal ve uluslararası organizasyonlar takip eder. Hem şehrimizi hem ülkemizi çok daha iyi tanıtırız. Tanıtmanın karşılığında da spor turizmini hem kente, hem ülkeye daha fazla katkı sunarak ekonomiye dönmesini de sağlarız" dedi.

    'AFYON SPOR TURİZMİNİN DE BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA'

    Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar da "Off-Road ekibinden yazın da söz aldık, inşallah tekrar şehitlikleri adım adım gezmek konusunda. Afyon spor turizminin de başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow