hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jandarmadan havadan bayram denetimi

    Jandarmadan havadan bayram denetimi
    expand

    Jandarmadan havadan bayram denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde jandarma ekipleri bayram dolayısıyla yoğunlaşan yollarda drone ile havadan trafik denetimi yaptı.

    Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Sandıklı çevreyolu ve köy yollarda trafik yoğunlaştı. Zaman zaman durma noktasına gelen yollarda yolun akışını hızlandıran jandarma ekipleri drone ile de havadan denetim yaptı. Sandıklı ile Hocalar ilçesi arasındaki yol güzergahında yoğunlaşan jandarma trafik ekibi, drone yardımı ile araçları denetlerken, durdurdukları araç şoförlerini trafik kurallarına uymaları yönünde uyarıda bulundu. Ekipler ayrıca İçişleri Bakanlığı'nca trafik güvenliğine dikkati çekmek için 'Kemerin ses getirsin' sloganıyla başlatılan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da desteklediği kampanyaya kapsamında broşür dağıttı.

    Jandarmanın denetimlerini yerinde olduğunu söyleyen minibüs şoförü Süleyman Karaman, "Bu tip denetimlerin güvenliğimiz açısından ben her zaman olmasını istiyorum. Çünkü yeri geliyor emniyet kemeri takılması unutuluyor, yeri geliyor ışıkları yanmıyor. En azından bir uyarı olduğunda olası kazaların önüne geçilir diye düşünüyorum. Bunun için jandarmanın uygulamasından memnunuz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow