hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaymakam Tortop, patates hasadını inceledi

    Kaymakam Tortop, patates hasadını inceledi
    expand

    Kaymakam Tortop, patates hasadını inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, tarlada patates hasadını inceledi.

    Türkiye'deki patates ihtiyacının yaklaşık yüzde 20'sinin karşılandığı Sandıklı'da, geçen günlerde patates hasadına başlayan üretici hasat çalışmaları devam ediyor. Hasadın ekim ayı sonlarına kadar sürmesi beklenirken, Kaymakam Eflatun Can Tortop, patates hasat çalışmalarını inceledi. Kaymakam Eflatun Can Tortop'a eşi Reyhan Tortop, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şükrü Ülgüner, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hasan Salman ve Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş eşlik etti.

    Sandıklı'da göreve başladığı günden bu yana tarlalarda patates sökümünü incelemek istediğini söyleyen Kaymakam Eflatun Can Tortop, "Sorkun köyümüzde bir üretici arkadaşımızın tarlasında ziyaret ettik. Sökümü gördük. Patates hakkında da bilgi sahibi olduk. Genellikle tarlalarda kadınlarımız çalışıyor. Meşakkatli bir iş. Eziyetini çekiyorlar. Patates üreticilerimiz bu yıl fiyatı düşük görüyor. Emeklerinin karşılığını tam anlamıyla alamadıklarını söylüyorlar. Bunun sebepleri de eski tüketimlerimiz yok. Okullar kapalı. Otellerimiz uzun süre kapalı kaldı. Oteller şimdi de tam randımanlı çalışmıyor. Dolayısıyla da patates tüketiminde ciddi bir azalma söz konusu. Dolayısıyla da tüketim azaldığı için arz talep eğrisi noktasın da fiyatlarda düşüyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow