hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kursiyerler depremzedeler için dikiş makinesinin başına geçti

    Kursiyerler depremzedeler için dikiş makinesinin başına geçti
    expand

    Kursiyerler depremzedeler için dikiş makinesinin başına geçti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi biçki- dikiş kursiyeri kadınlar, bu kez dikiş makinelerinin başına depremzedeler için geçti.
    Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilin zarar görmesine neden olan depremlerin ardından ilçeye gelen afetzedelere destek için Halk Eğitim Merkezi kursiyeri kadınlar harekete geçti. Halk Eğitimi Merkezi giyim öğretmeni Emine Birsen Erten öncülüğünde kurumdaki 30 kursiyer tarafından 6 günde aralarında çocuk pijama takımı, bere, battaniye, polar mont, kadın yeleği ve kışlık giyeceklerden oluşan 347 parça malzeme dikildi. Ütülenerek paketlenen ürünler içerisine de çocuklar için çikolata ve gofret bırakılarak, depremzedelere dağıtılmaya hazır hale getirildi.
    Emine Birsen Erten, 3- 4 yaş ile 10- 12 yaş grubu çocuklar için takımlar dikilerek hazırlandığını söyledi. Erten, "İlçemize gelen depremzedeler için takımlar çalıştık. Birazcık faydamız olursa ne mutlu. Kursiyerlerimin hepsine emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. 30 kursiyer 6 gün gibi kısa bir sürede 347 parçayı hazırladı ve verilmeye hazır hale getirdi" dedi.
    Küçük çocuklar için hazırlanan pijama takımlarının içerisine çikolata ve gofret bıraktıklarını belirten kursiyer Bircan Kösenciğ, "Bu projede yer almaktan çok mutluyum. Bu afette bizler de güzel bir organizasyon yapmaktan çok mutluyuz. İçlerine küçük hediyeler bıraktık. Kumaşlarımızdan arta kalan kısımlardan ise bere ve küçük hediyeler hazırladık. Kalan parçaları ziyan etmemek adına evimize götürdük ve birkaç arkadaş bunları değerlendirerek bere dikti" diye konuştu.
    İş bölümü yaparak faydalı olmaya çalıştıklarını belirten bir diğer kursiyer Safiye Tetik de "Çocuklarımız için çeşitli çalışmalarda bulunduk faydalı olabildik ise ne mutlu" dedi.
    Hazırlanan malzemelerin Hüdai kaplıcaları ve ilçe merkezinde konaklayan depremzede ailelere dağıtılacağı belirtildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow