hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sandıklı'da çocuklar bayramı balkonlarda kutladı

    Sandıklıda çocuklar bayramı balkonlarda kutladı
    expand

    Sandıklı'da çocuklar bayramı balkonlarda kutladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100'üncü yılını daha önceden süsledikleri balkonlarda kutladı.

    Sandıklı Miralay Reşatbey İlkokulu koronavirüs (Covid-19) nedeniyle okulların tatil olması sonrası 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı balkon ve pencerelerinde kutlamak için çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında okul idareci ve öğretmenleri tarafından veliler çalışma hakkında bilgilendirildi. 23 Nisan öncesi balkonlar, pencereler ve binalar Miralay Reşatbey İlkokulu, veli ve öğrencileri tarafından bayraklar, afişler, balonlar, Atatürk resimleri ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile ilgili yazılarla süslendi. İlçedeki 5 katlı bir binanın her katında yer alan Miralay Reşatbey İlkokulu öğrencileri ise en üstteki balkona '100. Yıl' yazarken, aşağıya doğru bütün balkonlara parçalar halinde '23 Nisan Bayramı'mız kutlu olsun', en son kata da 'evde kal' afişleri, bayrak ve balonlar asılarak süslendi. Bugün ise öğrenciler üzerlerine giydikleri Atatürk tişörtleriyle balkonlardan bayrak sallayarak, şiir ve şarkılar söyledi.

    'COŞKU İLE KUTLUYORUZ'

    Miralay Reşatbey İlkokul 1'inci sınıf öğrencilerinden Beren Kartal, "Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100'üncü yılını kutluyorum. 23 Nisan Bayramı'mızı balkonlarda coşku ile kutluyoruz" dedi.

    Miralay Reşatbey İlkokul Müdürü Hasan İnam da "Ulusal Egemenlik ve 23 Nisan Bayramı'mız ülkemizde ve tüm ülkelerde olan koronavirüs salgını nedeniyle törenler yapılamayacak. Biz de çocuklarımızın bu mutlu günlerini evlerinde, balkonlarında değerlendirmelerini istedik. Virüs nedeniyle evlerinden çıkamayan veli ve öğrencilerimiz evlerini, balkonlarını süsleyerek değerlendirdi. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow