hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sandıklı'da patates istişare toplantısı

    Sandıklıda patates istişare toplantısı
    expand

    Sandıklı'da patates istişare toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde patates fiyatlarının düşüklüğüne çözüm yolu aramak amaçlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından patates istişare toplantısı düzenlendi.
    İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Uğur Erdem, Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Acar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Selman, Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Özer, bazı patates üreticileri ve köy muhtarları katıldı.
    Patates üreticileri, girdi maliyetleri yüksek olmasına rağmen fiyatların düşük olduğundan yakınarak, bunun ihracat yapılmamasından ve patates pazarının olmamasından kaynaklandığını ileri sürdü. Patates üreticileri desteklerin yeterli olmadığını belirterek, sulamada kullanılan elektrik fiyatının çok yüksek olduğunu söyledi.  
    Patates ihracat kapısının açık olduğunu ama patates alacak diğer ülkelerde de patates sökümü olduğunu söyleyen Orman Bakanlığı Daire Başkanı Uğur Erdem, tarım kredi kooperatiflerinin ve tanzim satış yerlerinin patates alımı yapmalarını yetkili mercilerden talep ettiklerini söyledi. Erdem, pandemi nedeniyle otel, okul ve pansiyon gibi yerlerin kapalı olmasının patates fiyatlarının düşmesine neden olduğunu aktardı. Erdem, üreticilerin sorunlarını not aldığını, bakana hepsini tek tek bildireceğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow