hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TMO'da haşhaş kapsül alımı başladı

    TMOda haşhaş kapsül alımı başladı
    expand

    TMO'da haşhaş kapsül alımı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ajans Amirliği, morfin yapımında kullanılan haşhaş kapsülü alımına başladı.

    Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçe merkezi ve köylerinde haşhaş üretimi yapan üreticiler, haşhaş kapsüllerini Sandıklı TMO Amirliği'ne teslim etmeye başladı. 3 ilçeden 2 bine yakın üreticinin, 1400 ton civarında haşhaş kapsülü teslim etmesi bekleniyor. Haşhaş kapsüllerin baş alım fiyatının ise 5 lira olduğu bildirildi. Alınan haşhaş kapsülleri Bolvadin Alkaloid Fabrikası'na işlenmek ve morfin üretilmek üzere gönderilecek.

    Haşhaş kapsül alım çalışmalarını inceleyen Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, "Sandıklı, Kızılören ve Hocalar ilçelerimizin haşhaş kapsül alım çalışmaları dün itibarıyla başladı. TMO personeli titiz ve hızlı bir şekilde alımlarını yapıyor. Kendilerine özverili çalışmalarından dolayı üreticilerimiz adına teşekkür ederim. Yalnız üreticilerimiz kapsül alım fiyatlarının iki yıldır aynı olmasından yakınıyor. Fiyatların biraz artması gerekiyor. Bu konuda yetkililerin duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow