hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yağış tarım arazilerine zarar verdi

    Yağış tarım arazilerine zarar verdi
    expand

    Yağış tarım arazilerine zarar verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ve Kızılören ilçelerinde dün akşam başlayan yağmur ve gece geç saatlerdeki dolu yağışının ardından su basan tarım arazilerinde ekili ürünler zarar gördü.

    Kentte dün akşam başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden yağmur, dolu ve sonrasında oluşan su baskını, Sandıklı ilçesinin Saltık, Sorkun, Yumruca, Kızılca, Ballık, Kusura ve Kızılören ilçesine bağlı Ekinova köyünde tarım arazilerine zarar verdi. Bölgede şeker pancarı, patates, haşhaş, arpa, buğday ve mısır ekili alanlar yağış sonrası oluşan su birikintisinden olumsuz etkilendi. Gece etkisini yitiren yağış sonrası İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri zarar tespit çalışmasına başladı. Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş da bölgede inceleme yapıp, çiftçilerden zararı hakkında bilgi aldı. Toptaş, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini ve zarar gören üreticilerin desteklenmesini istedi.

    'AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN'

    Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, şunları söyledi:

    "Dolu ve yağmur Saltık, Sorukun, Kızılca ve Yumruca köyleri gibi ilçemizin farklı bölgelerinde etkili oldu. Eylül ayından beri çiftçilerimizin emek emek uğraştığı haşhaş, mısır, şeker pancarı, buğday, arpa gibi ürünler yerle bir oldu. Dolu ve selden dolayı çiftçilerin ürünleri bitmiş durumda. Dün tarlada sulanan ürünlerin üzerine dolu yağdı. Bölgemizin afet bölgesi ilan edilip çiftçilerimizin zararlarının karşılanmasını talep ediyoruz."

    Saltık köyünden çiftçi Turgut Yavuz, ekili bitkilerin tamanının zarar gördüğünü dilea getirdi. Yavuz, "Yağış nedeniyle haşhaş, pancar, buğday, arpa hiçbir şeyimiz kalmadı. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow