hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeybek: Efendi değil hizmetkâr olmaya talip olduk

    Zeybek: Efendi değil hizmetkâr olmaya talip olduk
    expand

    Zeybek: Efendi değil hizmetkâr olmaya talip olduk

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, muhtarlarla buluşmasında, belediye olarak muhtarların efendisi değil, hizmetkârı olduklarını ifade etti.

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Zeybek, her ay düzenli olarak yaptığı ancak pandemi günleri dolayısıyla şubat ayından bu yana ara verilen muhtarlarla istişare toplantısını gerçekleştirdi. Belediye başkan yardımcıları Süleyman Karakuş, Benol Kaplan ve daire müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, mahalle muhtarları talep, istek ve şikâyetlerini dile getirdi. Göreve geldiğinden bu yana 58 mahallenin 51'ni ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Mehmet Zeybek, muhtarların belediyenin gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olduğunu belirtti. Zeybek, "Göremediğimiz, ulaşamadığımız eksiklikleri bizlere ulaştırdığınız zaman mümkün mertebe en kısa sürede çözmeye gayret sarf ediyoruz" dedi.

    '58 MAHALLENİN 51'NE GİTTİK'

    Muhtarların ulaşmaları halinde eksikleri kısa sürede yaptıklarını ifade eden Başkan Zeybek, “Göreve geldiğimiz andan itibaren hemen hemen her hafta cuma namazlarımızı bir mahallemizde kılıyoruz. Şu ana kadar 51 mahallemizi ziyaret ettik. 58 mahalleyi tamamladığımız zaman ikinci tura döneceğiz" dedi.

    'BİZ BİR AİLEYİZ'

    Belediye olarak muhtarların efendisi değil, hizmetkârı olduklarını ifade eden Başkan Zeybek, “Burayı ben aile olarak görüyorum. Biriz, beraberiz. Eksiklerimiz vardır, göremediğimiz vardır. Eksiklerimizi telafi etmek bizim boynumuzun borcu. Ekip arkadaşlarımızla birlikte sizlere hizmetkâr olmaya talip olduk. Allah nasip etti. Sizler de mahallelerinizin hizmetkârısınız" ifadelerine yer verdi.

    'YAKIN TEMASTAN KAÇININ'

    Muhtarlara koronavirüs tedbirlerini hatırlatan ve maske, mesafe hijyen kurallarına uymaları gerektiğini söyleyen Başkan Zeybek, "Çoğu insanımız bunun farkında değil. Sorunları dinlerken mesafeli durmanızda fayda var. En kısa sürede Allah bu musibetten bizleri korusun" şeklinde konuştu.

    İstişareye büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Zeybek, muhtarları dikkatle dinleyerek iletilen bazı sorun ve talepleri anında çözerken, bazı sorunları da birim müdürlerine not aldırarak ilgilenmeleri yönünde talimat verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow