hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırmızı listedeki Arap tavşanı, Ağrı'da görüntülendi

    Kırmızı listedeki Arap tavşanı, Ağrıda görüntülendi
    expand

    Kırmızı listedeki Arap tavşanı, Ağrı'da görüntülendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan DEMİR/AĞRI,(DHA)- DÜNYA Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) kırmızı listesinde yer alan nesli tükenme tehlikesindeki Arap tavşanı, Ağrı'nın Tutak ilçesinde görüntülendi.
    Tutak ilçesinin Yukarı Kargalık köyüne bağlı Zozo mezrasında yaşayan Ferdi Sayan, saat 22.00 sıralarında evine giderken nesli tükenme tehlikesinde olduğu değerlendirilen Arap tavşanını gördü. Sayan hayvanı cep telefonuyla kayda aldı. Otomobilin ışığı önünde sağa sola zıplayan Arap tavşanı, yol kenarında saklandı. Birkaç dakika sonra tekrar ışığa gelen Arap tavşanı, daha sonra gözden kayboldu.
    İlk kez böyle bir hayvan gördüğünü söyleyen Sayan, "Yolun ortasında ilginç bir hayvana denk geldik. Tavşan gibi kulakları, fare gibi gövdesi ve kanguru gibi ayakları vardı. Aracımı durdurup, cep telefonu ile çektim. Bir süre sonra araziye doğru giderek gözden kayboldu. Tanıdık veteriner hekimlerine gönderdim ve bunun nesli tükenmekte olan Arap tavşanı olduğunu söylediler. Köyümüzün çevresinde böyle bir hayvanı çekip kayıt altına aldığım için mutluyum" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow