hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aksaray Belediye Başkanı Dinçer: Mahalle konağı kültürünü şehrimizde yaygınlaştıracağız

    Aksaray Belediye Başkanı Dinçer: Mahalle konağı kültürünü şehrimizde yaygınlaştıracağız
    expand

    Aksaray Belediye Başkanı Dinçer: Mahalle konağı kültürünü şehrimizde yaygınlaştıracağız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)- AKSARAY Belediye Başkanı Evren Dinçer'in  'Mahalle Konakları' projesinin ilki Hamidiye Alaca Mahallesinde hayata geçiyor.
    Sosyal Belediyecilik anlayışı ile birçok projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla  Hamidiye -Alaca Mahalle Konaklarının temelini attı.
    Mahaller sakinlerinin çok fonksiyonlu olarak kullanmaları için 1095 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisin içerisinde 2 adet muhtarlık ofisi yer alacak. Proje kapsamında seçkin yayın evlerinin kitaplarının yer alacağı zengin bir kütüphane olacak. Kırım misafirhanesi olarak adlandırılan konaklama bölümünde günlük 4 misafir ağırlanabilecek. Kırım kültürüne ait yöresel ürünlerin sergilenebileceği satış ve tanıtımının yapılabileceği 150 metrekare alana sahip bir salon yer alacak.  Aynı anda erkek-kadın 40 kişinin ibadet edebileceği mescitlerde proje kapsamında hizmete sunulacak. Düğün, nişan ve toplu organizasyonların yapılabileceği 500 metrekare alana sahip bir salon yer alacak.
    Mahalle Konakları kavramının şehirde yaygınlaştıracaklarının altını çizen Belediye Başkanı Evren Dinçer, ''Hamidiye Alaca Mahalle Konağımız ve çok amaçlı sosyal tesisimizin temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Kıymetli hemşehrilerim sosyal belediyeciliğin bir yüzü olan Kadın Aktivite Merkezleri Belediyemiz tarafından yürütülen hizmetlerin başında geliyor. Malumunuz Aksaray’da göreve geldikten sonra TOKİ Bölgesi olarak adlandırılan Cumhuriyet Mahallesinde bir Kadın Aktivite Merkezimizin Açılışını Meclis Başkanımızın Katılımı ilke gerçekleştirdik. Akabinde Hassas Nakkaş Mahallelerimizde bir kadın Aktivite Merkezimizin temel atma törenini sizlerle birlikte yine yerine getirdik. İnşaallah 2021 yılı içerisinde de orayı hizmete açacağız. İki üç hafta önce Aratol Mahallemizde de bir AKMEK merkezimizin de açılışını gerçekleştirdik. Mahalleli kadınlarımıza hizmet sunması açısından. Tabi bunun yanında Kitap Konakları ile ilgili çalışmalar başlattık.  Şehrimizde mevcut bulunan kitap konağına ilave olarak 3 tane kitap konağının temel atma törenini 2 hafta önce gerçekleştirdik.  İnşaallah bir sene içinde oralarında tamamlanması ile birlikte vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Yine Fatih Mahallemizde içerisinde12 Bin kitabın olduğu kıraathaneyi şehrimize kazandırdık. Buradan gençlerimiz istifade ediyorlar. Yine sosyal Belediyecilik anlayışı içerinde yer alacak Bilim ve Gençlik Merkezimizi Bitirdik. Bir iki hafta sonra açılışını gerçekleştireceğiz. Ayrıca bir Gençlik merkezi içinde çalışmalarımız sürüyor. Yine Sosyal Belediyecilik kapsamında bugünkü temel atma töreni ile Mahalle Konakları kavramını şehrimizin gündemine yerleştirmiş olacağız. Bu çok amaçlı sosyal tesisimizle özellikle bu Mahalledeki vatandaşlarımız düğünlerini organizasyonlarını kültürlerini tanıtacakları çok amaçlı salonla birlikte çok fonksiyonlu olarak kullanabilecekleri ve mahallemizdeki birçok müşkülatını bu noktada çözmüş olacağız.''diye konuştu. 
       FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow