hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aksaray üniversitesi hijyen belgesi alan ilk üniversite oldu

    Aksaray üniversitesi hijyen belgesi alan ilk üniversite oldu
    expand

    Aksaray üniversitesi hijyen belgesi alan ilk üniversite oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- AKSARAY  Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitenin "Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi" belgesi almasına ilişkin, "Öğrencilerimiz her bakımdan her alanda kendilerini daha güvende hissedecek." dedi.

    ASÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından gönderilen "TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi" belgesini makamına astı. Şahin, burada gazetecilere, üniversite olarak uzun zamandır temizlik hassasiyeti içerisinde olduklarını söyledi. Bu yıl bu durumu biraz daha ileri bir konuma taşıdıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu: "TSE'ye müracaatlarımızı yaptık. Temmuz ayının başında geldiler. Üniversitemizin bütün birimlerini denetlediler. "TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi" belgesini almaya hak kazandık. Bu belge bizim için çok kıymetli. Devlet üniversiteleri içerisinde alan ilk üniversite olduk. 5 yıldır sürdürmeye çalıştığımız hijyen ve sanitasyonla ilgili standartlarımızı bu defa belgelendirmiş şekilde sürdürmeye çalışacağız. Hijyen ve sanitasyon konusunun ne kadar önemli olduğunu bu pandemi sürecinde daha iyi anladık. Bu sürece katkı veren her kese teşekkür ediyorum.”dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Şahin, öğrencilerin temizlik standardı yüksek bir üniversitede güvenle eğitim almaya devam edeceklerini ifade etti. Denetim sürecinde üniversitenin her biriminin denetlendiğini anlatan Şahin, şunları söyledi:
    "Havuz, yemekhane, kütüphanemizi, fakültelerimizi ve tüm alanları denetlediler. Bunların hepsinin birbirinden farklı temizlik standardı var. Tuvaletler için farklı, yemekhane için farklı. Her birim için farklı farklı kriterleri içeren denetimler yapıldı. Hatta temizlik yapılan malzemelerin de nasıl temizleneceği konusuna varıncaya kadar her şeyi denetlediler. Yani tüm kampüsümüz denetlendi diyebiliriz. Öğrencilerimiz her bakımdan her alanda kendilerini daha güvende hissedecek.”

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow