hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aksaray'da Hamidiye Mahallesinde kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı

    Aksarayda Hamidiye Mahallesinde kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı
    expand

    Aksaray'da Hamidiye Mahallesinde kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)- AKSARAY'da Hamidiye Mahallesi sınırları içerisinde olan  28 bin metrekarelik alanda, kentsel dönüşüm uygulaması için ilk adım atıldı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’ın kentsel dönüşüm stratejisinin oluşturulduğunu belirterek 3 boyuttan oluşacak kentsel dönüşüm ve gelişim alanı projesinde açıklık ve şeffaflığın öncelik olduğunu söyledi. 
    Başkan Dinçer, “Burada projenin uygulanabilirliği ve oluşacak risklerin analizini yaparak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma altına alıyoruz. En önemlisi ülkemiz deprem kuşağında olduğu için afet risklerini azaltarak kentsel dönüşümü başlatmak istiyoruz. Burada sosyal donatıları ile kent estetiğine uygun ve tasarım ilkelerini göz önüne alarak uygun yapılar inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.
    Aksaray’ın tarihi kimliğine de uyumlu bir kentsel dönüşüm projesi hazırlığı içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Dinçer, zaman kaybetmeden güvensiz konutların yıkılarak yenilerinin yapılmasının olası afetlerde can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinin sağlayacağını aktardı.Başkan Dinçer, kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü süreçte mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlara kira yardımı yapılacağını da hatırlattı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow