hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aksaray katı atık depolama tesisinde yangın eğitimi

    Aksaray katı atık depolama tesisinde yangın eğitimi
    expand

    Aksaray katı atık depolama tesisinde yangın eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA) - AKSARAY Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Aksaray Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisi çalışanlarına yönelik yangın tatbikatı eğitimi gerçekleştirdi. Tatbikatta, olası bir yangına karşı personelin neler yapması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

    Personellerin iş sağlığı ve güvenliğini önemseyen ve bu konuda hassas olan Aksaray Belediyesi, Katı Atık Depolama Tesisi personeline yönelik yangın konusunda eğitim semineri düzenledi. Seminere katılan personellere yangınları önleme ve bilinçli müdahale konusunda bilgiler verildi. Aksaray İtfaiye Müdürlüğü personelleri tarafından verilen eğitimde; personellere can ve mal güvenliğini en aza indirgemek için yangına müdahale aşamalarını görsel slayt eşliğinde anlatıldı. Ayrıca eğitmeler tarafından personele, olası bir durumda gerçekleşecek yangınlarda araç ve gereçlerin nasıl kullanılacağı konularında bilgiler aktarıldı.

    Yangını ilk gören çalışan veya vatandaşın, uyarı butonları, alarm yoluyla veya ihbar aracılığı yangını haber vermesi gerektiğinin altına çizen İtfaiye ekipleri, erken müdahalenin yangını kontrol altına almayı kolaylaştırdığını ifade ettiler. Eğitmenler, itfaiyenin görevlerinin neler olduğu ve hangi konularda müdahalede bulunacağına dair bilgiler verdi. Daha sonra tatbikata geçildi. Eğitmenler tarafından kontrollü şekilde yakılan ateşe, yangın tüpüyle müdahale aşamaları ve söndürme işlemi uygulamalı olarak tatbik edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow