hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amasya’ya hayvan hastanesi kuruluyor

    Amasya’ya hayvan hastanesi kuruluyor
    expand

    Amasya’ya hayvan hastanesi kuruluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA) - AMASYA Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 12 bin metrekare alana kurulacak olan modern hayvan hastanesinin bitirildikten sonra Türkiye’de örnek gösterileceğini ifade etti.

    Amasya Belediyesi, 12 bin metrekare alana inşa edilecek modern hayvan hastanesi için harekete geçti. Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Ruyal İnşaat Firma Yetkilisi Şahin Ofli arasında projenin işe başlama sözleşmesi imzalandı. Başkan Sarı, Türkiye’de doğal alanda barınak kuran tek belediye olduklarını ifade ederek, “Geldiğimiz günden beri ağzımızdan çıkan sözlere riayet edeceğimizi, vatandaşlarımızın da bu konuda bizlere güvenmelerini arzu ediyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirirken sadece insanları değil şehrimizde beraber yaşadığımız hayvanlarımızı da unutmuyoruz. İmzasını atacağımız modern hayvan barınağının ihalesini gerçekleştirdik. İnsanlar için nasıl TOKİ’ler yapıyorsak hayvanlar için de huzurla, konforlu bir şekilde yaşayacakları güzel bir mekân hazırlıyoruz. 12 bin metrekare alana inşa edilecek olan bu alanda hem sokak hayvanlarına sahip çıkılacak hem de uzun süreli evinden ayrılan vatandaşlarımız hayvanlarını buradaki barınağımıza emanet edebilecekler” dedi.

    ‘HAYVANLARIN YAŞAM KALİTESİ YÜKSELECEK’

    Amasya’da hayvanların yaşam standartlarını artırabilmek için modern bir hayvan hastanesi kurduklarını ifade eden Başkan Sarı, “Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 49 yıllığına belediyemize tahsis ettiğimiz, hayvanların sağlık durumlarının düzenli bir şekilde kontrol edilmesi için bakım odaları ve ameliyathaneler bulunmaktadır. Hayvanlarımız doğal ortamda, huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşayacaklar. Doktorlarımız, hemşirelerimiz her daim rutin kontrollerini gerçekleştirecek. 9-10 milyon civarında maliyeti olan barınağın bir kısmını OKA’dan aldığımız destekle, geri kalan kısmını da belediyemiz tarafından karşılayacağız. Bugün bir sözümüzü daha icra etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Proje tamamlandığında tüm hayvanlarımızın yaşam kalitesi yükselecektir. Şehrimizdeki hayvan severlerden desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow