hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amasya Belediye Başkanı Sarı’da 'market' açıklaması

    Amasya Belediye Başkanı Sarı’da market açıklaması
    expand

    Amasya Belediye Başkanı Sarı’da 'market' açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan HARMANCI-Şerife Serap KARA/AMASYA,(DHA)- AMASYA Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "Belediye başkanlığına geldiğim günden beri malum marketlerin hiç birisine ruhsat vermedim" dedi.

    Göreve geldiği günden bu tarafa malum marketlere ruhsat vermediğinin altını çizen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "Önce Amasya adına söylüyorum, belediye başkanlığına geldiğim günden beri malum marketlerin hiç birisine ruhsat vermedim. O kadar baskı, o kadar talep oldu, hiçbirine ruhsat vermedim. Şehrimizde bu tür marketlerin açılmasına müsaade etmedim. Özellikle adı geçen marketin açılmasına müsaade etmedim. Lakin dün hangi akla hizmetle yâda kimler tarafından örgütlendiği belli olmayan bir gafilin bir cahilin açıklaması Türk milletinin dikkatini çekmiştir. Ben ona öyle şöyle söylüyorum. Anası adını ne koymuş adını Galip, mağlup olmuştur. Onun haddi de değildir hakkı da değildir hemen Türk milletinin liderine Sayın Dr. Devlet Bahçeli beye dil uzatma cesaretini göstermesinin manasını anlayamıyorum. Bana göre manda yüreği yemiş olması lazım. Onun güvendikleri inandıkları her kimse hodri meydan sokağa çıkabilirler. Herkes dilinin ayarını bilmek zorundadır. Bilmezse haddini bildiren mutlaka olacaktır. Bu millet kendine hakaret edenlere kendini yok sayanlara her zaman cezasını ödetmiştir. Ben şuna inanıyorum Türk milletinin duyarlı olduğuna ve Türk milletinin hassasiyetlerine inanan birisiyim ve bu kendini bilmez şom ağzının da Türk milleti cezasını verecektir. Hemen tövbe etmeli, özür dilemeli, yoksa ki bu işin altından kendini kaldıramaz” dedi.

    ‘ONLARIN GÜVENDİKLERİ OKYANUS ÖTESİNDE KALDI’

    Zabıta ekiplerinin marketlerin denetimlerine aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Sarı;“Ekipler marketlerimiz denetliyorlar. Eğer ticari noksanlık varsa gerekli cezayı alacaklardır. Kapanması gerekiyorsa kapanacak, ceza alacaksalar ceza alacaklar. Usulüne uygunca elbette ticari hayatına devam edeceklerdir. Lakin daha önce bizde bunların sabıkaları var. Fahiş fiyatın üzerinden fahiş fiyatta kim işlem yaparsa bende o marketleri kapatırım. Süresi nedir? Süresi aklıma geldiği gündür. Ben bu halkın soyulmasına müsaade etmem. Biz dünyayı tanıyoruz. Bunların kim olduğunu da biliyoruz. Onların güvendikleri okyanus ötesinde kaldı. O tarafa güle güle. Hem bu millete tezgâh yapacaksınız, ihanet içerisinde bulunacaksınız, hem de bu milletin parasını alacaksınız. Biz buna müsaade etmeyiz” diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow