hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amasya’da Covid-19 aşısı yapılıyor

    Amasya’da Covid-19 aşısı yapılıyor
    expand

    Amasya’da Covid-19 aşısı yapılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA) - AMASYA’da sağlık çalışanlarına yönelik yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı uygulanmaya başlandı.

    Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgınının önüne geçmek için geliştirilen Covid-19 aşıları ilk olarak Amasya İl Sağlık Müdürlüğü ve 186 noktada sağlık personeline vurulmaya başlandı. İlk etapta Sağlık çalışanları için 6 bin 320 doz aşı uygulanacak. Daha sonra il genelindeki diğer riskli gruplar için aşılar yapılacak. 

    Aşı olan doktor İpek Demir, “Aşıyı bekliyordum zaten, aşı olmaktan korkmamalıyız, hastalıktan ve bulaştırmaktan korkmalıyız. O yüzden mümkün oldukça ulaştığımız ilk aşıyı olmalıyız diye düşünüyorum” dedi.

    Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz ise “2020 yılı tüm dünyanın ve ülkemizin zor yılı oldu. Gerek sağlık açısından bizler de 2020 yılını pandemi ile mücadeleyle geçirdik ve nihayet bunun sonuna gelindi gibi. Ülkemizde de aşılamaya başlandı. Tüm dünyada olduğu gibi. Ülkemizde aşılarımız yaklaşık 2 gün önce gelmişti. Şimdi de bugün aşılamamızı bakanlığımız vermiş olduğu startla başladık aşılamaya. Bugün sağlık çalışanlarımızı sabahtan itibaren önce randevularını aldırdık, randevuların akabinde aşılamaya başladık. Bu aşılamayla beraber şu olacaktır, artık sağlık çalışanları daha rahat çalışabilecektir. Buda bizim için önemliydi. Bundan sonraki gruplarda huzurevleri, yaşlılarımız, yaşlı bakım evlerimiz akabinde 65 yaş üstü riskli gruplarımız. Bunları aşılayacağız. Aşılamayla beraber tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde rahat bir nefes alacaktır. Salgınla mücadelenin sonuna gelmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

    Amasya’da oluşturulan 186 noktada aşılama çalışmaları devam edecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow