hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    40 öğrenci beceri eğitimine başlıyor

    40 öğrenci beceri eğitimine başlıyor
    expand

    40 öğrenci beceri eğitimine başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Rixos Hotels arasında 2018 yılında imzalanan 'Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme Protokolü' kapsamında 40 öğrenci, beceri eğitimine törenle başladı.

    Öğrencilerin turizm otelciliği yakından tecrübe etmeleri adına Türkiye'de ilk kez düzenlenen konaklama organizasyonun açılışı da yapıldı. Törene Meslek Liseleri Şube Müdürü Bülent Uludağ, Mehmet Zeki Balcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Rahmi Çiftçi ve Rixos Downtown Antalya Genel Müdürü Efgan Duran katıldı.

    Rixos Downtown Antalya Otel bünyesinde 3. Dönem beceri eğitimine başlayacak öğrenciler bir araya geldi. Protokol kapsamında, lise öğrencileri turizmi ve otelciliği yakından tecrübe etmeleri adına Türkiye'de bir ilk olan konaklama organizasyonu da planlandı. Bir gece otelde kalması düşünülen öğrenciler, turizm çalışanlarını yakından izleme imkanı yakalayacak.

    Törende konuşan Rixos Downtown Antalya Genel Müdürü Efgan Duran, "Öğrenciler 2 Mayıs günü otelimizde 6 ay sürecek eğitime başlıyorlar. Bu süreç öncesi öğrencilerimizi bir günlüğüne otelimizde ağırlıyoruz. Eğitim süreci başladığında mutfak, kat hizmetleri, Food&Beverage (yiyecek içecek) ve kat hizmetleri departmanlarında işin uzmanlarını izleyerek beceri eğitimlerini sürdürecekler ve tamamlayacaklar. Buradaki bizim amacımız ilk önce hizmet alalım ki nasıl hizmet verilir onu görelim. Tüm öğrencilerden şunu istiyorum, otelin her yerine gidin ve ne yapılıyor görün" diye konuştu.

    Öğrencilerin eğitim süreci öncesi bir gecede olsa otelde kalıp çalışmaları yerinden görecek olmalarının mutluluk verici olduğunu belirten Meslek Liseleri Şube Müdürü Bülent Uludağ, “Buradan baktığımda öğrencilerimi değil, geleceğin yöneticilerini görüyorum. Milli Eğitim Bakanlığı adına Rixos gurubuna teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow