hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'li Tiryaki, '18 Mart Şehitleri Anma Günü' programında

    AK Partili Tiryaki, 18 Mart Şehitleri Anma Günü programında
    expand

    AK Parti'li Tiryaki, '18 Mart Şehitleri Anma Günü' programında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA) - ALTINDAĞ Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programa katıldı.
    31 Mart yerel seçim çalışmalarını Yenimahalle’de sürdüren AK Parti’li Tiryaki, Batıkent semtinde Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yılı sebebiyle düzenlenen ‘Çanakkale Şehitlerini Anma’ programında Yenimahalleli vatandaşlar ile bir araya geldi. AK Parti’li Tiryaki’nin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlik kapsamında o dönemin asker kıyafetlerini sembolik olarak giyen gençler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Daha sonra etkinliğe katılanlara, Çanakkale Savaşı’nda askerlerin ana yemeği olan hoşaf ve buğday çorbası öğlen yemeği olarak ikram edildi.
    ‘BU SAVAŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN VAR OLMA SAVAŞIDIR’
    Programda konuşan AK Parti’li Tiryaki, "Bugün gelinen noktada hepimiz bu memlekette yaşayan Doğulu, Batılı, farklı etnik gruplar, farklı siyasi düşüncede olan insanlarımız omuz omuza mücadele vererek, şehit olarak bize bu vatanı bıraktılar. Eğer bu savaşlarda ecdadımız, dedelerimiz mağlup olsalardı, Türkiye Cumhuriyeti yoktu. Bugün Anadolu coğrafyasında hiçbir Türk olmayacaktı. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Kardeş kavgasına bir son verilsin. Hepimiz birbirimizi sevmek zorundayız. Bu topraklarda yaşayan herkes vatan haini olmayan herkesle bir arada olmak zorundadır. Biz bu savaşları bizden sonraki nesillere unutturmamamız lazım. Bu savaş Türkiye Cumhuriyeti’nin var olma savaşıdır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow