hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'li Tiryaki: Esnaf, bizim can damarımızdır

    AK Partili Tiryaki: Esnaf, bizim can damarımızdır
    expand

    AK Parti'li Tiryaki: Esnaf, bizim can damarımızdır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, Hamamönü ve Samanpazarı bölgelerinde çıkan yangınlarda hasar gören esnafa maddi destek sağlayacağını söyledi. Tiryaki, "Yangın ardından esnafın mağduriyeti giderilerek gereken tüm önlemler alındı. Esnaf, bizim can damarımızdır" dedi.
    AK Parti'li Tiryaki, 15 yıllık belediye başkanlığı sürecinde bölgesinde bulunan 45 bine yakın esnafın her zaman destekçisi olduğunu söyledi. Hamamönü ve Samanpazarı bölgelerinde çıkan yangınlarda hasar gören esnafa maddi destek sağladığını belirten Tiryaki, "Altındağ, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı günden beri Ankara’da ticaretin merkezi ve Ankara’da esnaf kültürünün doğduğu bir ilçe. Biz de ticaret kültürünün oluştuğu, esnafın birbirine kara günde destek verdiği bir kültürü Belediye olarak yaşatmaya devam ediyoruz. Bu anlayış ile yakın zamanda yangın mağduru olan esnaflarımıza da kol kanat gerdik. Tüm hemşerilerime tekrardan geçmiş olsun diliyorum. 15 yıldır olduğu gibi yine onların yanındaydık. Yangın ardından esnafın mağduriyeti giderilerek gereken tüm önlemler alındı. Esnaf, bizim can damarımızdır" dedi.
    Kebap salonu işleten esnaf Yusuf Kaygusuz, şunları söyledi:
    "Yakın zamanda yangın geçirdik. Olayın ilk dakikasından itibaren Veysel Başkanımız ve ekipleri bizim yanımızda oldu. Polis ve itfaiye ile birlikte esnaf arkadaşlarımızı tek tek ziyaret etti. Veysel Başkan bir görünüp sonra kaybolan bir yönetici değildir. Olayın takipçisi olarak bize maddi desteğin yanı sıra manevi destek de verdi."
    Esnaf Bekir Kahraman ise, Veysel Tiryaki'den gelen maddi destek ile zararlarının büyük ölçüde karşılandığını belirterek, "35 yıldır burada ekmek paramı kazanıyorum. Tekstil işi ile uğraşıyorum. Çok üzücü bir olay yaşadık. Allah, kimseye yaşatmasın. Olay anından itibaren desteklerini hissettik, gördük. Bizi yalnız bırakmadılar her şey ile ilgilendiler" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow