hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti’li Tiryaki'den bisiklet yolu projesi

    AK Parti’li Tiryakiden bisiklet yolu projesi
    expand

    AK Parti’li Tiryaki'den bisiklet yolu projesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki, projeleri içerisinde yer alan bisiklet yolları ile bisiklet kullanımını arttırmayı hedeflediklerini söyleyedi. 
    AK Parti'li Veysel Tiryaki, projeleri arasında yer alan 29 adet dev temalı park yapacaklarını söyledi.  29 parkı Yenimahalle'ye kazandıracaklarını söyleyen Tiryaki, "Altındağ’da biz 3 dönüm 5 dönüm alanlara park yapmadık. Parklar daha büyük, pırıl pırıl ve kullanışlı olmalı. Yenimahalle’de parklarımızın en azı 20 dönüm olmak üzere engelli, yaşlı vatandaşlarımızın rahatlıkla yararlanabileceği, çocukların ve kadınların ihtiyacına göre dizayn edilmiş, yeşili bol parklar kazandıracağız. Yenimahalle’nin yaşam kalitesinin artması, yenilenmesi ve yeşillenmesi için kişi başına 5,2 metrekare olan yeşil alan miktarını 15 metrekarenin üstüne çıkaracağız" diye konuştu.
    'HAREKETSİZ KENT YAŞAMINA ÇÖZÜM OLACAK'
    Yenimahalle’de vatandaşların ruhsal ve zihinsel olarak rahatlamaları ve kendilerine vakit ayırabilmeleri için parkların içerisinde dinlenme alanlarının bulunacağını ifade eden Tiryaki, şunları söyledi:
    "Parklar, toplumsal ilişkilerin gelişmesine imkân sağlayan, dayanışmayı arttıran, sosyal ilişkilerin kurulabileceği yerlerdir. Tüm parklara yapılması planladığımız yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve kondisyon alanları ile vatandaşlarımızın parklar aracılığı ile daha sağlıklı ve zinde olmalarına ve sosyal açıdan gelişmelerine destek sağlayacağız. Hareketsiz kent yaşamına çözüm olarak yapacağımız bu parklar açık havada vatandaşlarımıza spor yapma imkânı sunacak."
    'PAYLAŞIMLI BİSİKLET SİSTEMİ’Nİ YENİMAHALLE’DE UYGULAYACAĞIZ'
    Bisiklet yolları ile bisiklet kullanımını arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Tiryaki, şöyle dedi:
    "Paylaşımlı bisiklet sistemini Yenimahalle’de uygulayacağız. Yenimahalle’ye 30 bin metrekare büyüklüğünde tüm vatandaşlarımızın kolayca faydalanabildiği bir bisiklet parkı kazandıracağız. Bisiklet parkı sayesinde tüm vatandaşlarımız spor yaparken aynı zamanda keyifli vakit geçirebilecekler. Planladığımız bu parkın içerisinde çocuk ve yetişkin bisiklet parkuru, bisiklet parkları, çocuk oyun alanı, dinlenme ve oturma alanları, kafe ve paylaşımlı bisiklet kiralama noktaları olacak."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow