hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altındağ zabıtasından 1 metre denetimi

    Altındağ zabıtasından 1 metre denetimi
    expand

    Altındağ zabıtasından 1 metre denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediyesi Zabıta ekipleri, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında 'masalar arasında en az 1 metre olacak' kararına ilişkin lokanta ve restoranlarda denetim gerçekleştirdi.
    Koronavirüse karşı alınan tedbir kararlarına uyulup uyulmadığını denetlemek için çalışmalarını aralıksız sürdüren zabıta ekipleri, Altındağ’da kahvehaneler ve kıraathaneleri denetledi. Zabıta ekipleri ayrıca, Sağlık Bakanlığı tarafından bildirilen 'lokanta ve restoranlarda masaların arası, yakın fiziksel temas olmayacak şekilde, en az 1 metre aralıklı olacak' kararını Altındağ'da faaliyet gösteren lokanta ve restoranlara bildirdi. Çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüten zabıta ekipleri, alınan kararlara uymadığı tespit edilen esnaflara ise cezai işlem uyguladı.
    'ALTIN MASA ÇAĞRI MERKEZİ’NE BİLDİREBİLİRLER'
    Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, zabıta ekiplerinin denetimlerini yalnızca kahvehane ve kıraathanelerde gerçekleştirmediğini, Sağlık Bakanlığı’nın lokantalar için aldığı kararın bir an önce uygulanması konusunda da esnaflara bilgi verdiklerini belirterek, "Sağlık Bakanlığımız, Bilim Kurulu tavsiyesiyle restoranlara yönelik yeni tedbir kararları açıkladı. Buna göre masalar arasındaki mesafe en az bir metre olacak. Bu karara uyulup uyulmadığı konusunda denetimlere devam edeceğiz. Vatandaşlarımız karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu 24 saat hizmet veren 444 39 19 numaralı Altın Masa Çağrı Merkezi'ne bildirebilirler. Biz el ele vereceğiz, her tür olumsuzluğun üstesinden geleceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow