hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altındağ'da engelliler bireyler için KPSS kursu başladı

    Altındağda engelliler bireyler için KPSS kursu başladı
    expand

    Altındağ'da engelliler bireyler için KPSS kursu başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Altındağ ilçesinde engelli memur adaylarına yönelik 'E-KPSS Hazırlık Kursu' başladı. Belirlenen 4 merkezde gerçekleşen 'KPSS Hazırlık Kursu'na engelli bireyler yoğun ilgi gösterdi. 
    Altındağ'da engelli memur adayları için kurslar başladı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın talimatlarıyla başlayan kurslar, memur olmak isteyen ancak engeli ya da maddi imkânsızlıklar nedeniyle kursa gidemeyen memur adaylarına büyük kolaylık sağladı. Kurs verilecek merkezler, Ali Ersoy Gençlik Merkezi, Özkent Akbilek Gençlik Merkezi, Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile Karapürçek-2 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi olarak belirlendi. 4 merkezde verilecek olan kurslara orta öğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde 110 kişi başvurdu. Kayıt işlemlerinin ardından kursiyerler, engel durumlarına göre gruplandırıldı. Kurslar, haftada 3 gün 09.00-16.00 saatleri arasında verilecek. 
    'ENGELLERİ AŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ'
    Altındağ'da yaşayan engelli bireylerin 'E-KPSS Hazırlık Kursu' konusunda yoğun taleplerinin olduğunu söyleyen Başkan Balcı, "Kimisi engeli nedeniyle, kimisi ise, imkânları olmadığı için kursa gidemiyor ve kaynaklardan faydalanamıyordu. Altındağ'da engelleri aşacağımıza söz vermiştik. Aynen söz verdiğimiz gibi, bu engeli de aşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, hepsine şimdiden başarılar diliyorum" dedi.
    'ÇALIŞMAK İSTİYORUM'
    E-KPSS Hazırlık Kursu'na kayıt olarak derslere başlayan bedensel engelli Sevilay Yıldız (23), kursa başladığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Yıldız, "İnşallah güzel bir puan alır, memur olurum. İşe girmek, çalışmak istiyorum. Derslerden çok memnunum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi. Kızını derse getiren anne Rukiye Yıldız (45) ise, "Kızımın iyi bir yerlere gelmesini çok istiyorum. İyi not alsın, başarılı olsun, iş hayatı olsun, çalışsın istiyorum. Evde çok sıkılıyordu. Bu kursa başladı. Kurslar sayesinde şimdi bir amacı var, çok çalışıyor. Çok teşekkür ederiz" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow