hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altındağlı kadınlara iş imkânı

    Altındağlı kadınlara iş imkânı
    expand

    Altındağlı kadınlara iş imkânı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Altındağ ilçesindeki halı dokuma atölyesi fabrika haline dönüştü. Bu kapsamda ilçede yaşayan daha fazla kadına istihdam sağlaması amaçlanıyor.
    Alemdağ ve Karacaören Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri'nde bulunan halı dokuma atölyelerini ziyaret eden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'nın destekleriyle halı dokuma atölyesi fabrika olarak çalışmaya başladı. Başkan Balcı, ilçede yaşayan kadınların Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde edindikleri bilgi ve becerileri maddi kazanca dönüştürmesi için projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.
    'EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR'
    Başkan Balcı, daha fazla kadının çalışma imkânı bulduğunu söyleyerek, "Burada yaşları 25-70 arasında kadınlarımız halı dokuyor ve bu halıları satarak geçimini sağlıyordu. Daha fazla kadının bu imkâna sahip olması için harekete geçtik. Buraya yeni tezgâhlar ekledik, çalışma alanını genişlettik. Ayrıca İŞKUR ile iş birliği yaparak, kadınlarımızın günlük yevmiye ile burada çalışmasını sağladık. Artık kadınlar burada hem halı dokuyor hem de günlük para kazanıyor. Ayrıca biten halılarını satarak yine ev ekonomisine katkı sağlayabiliyor" dedi.
    'PARA KAZANIYORUM'
    Atölyede çalışan 68 yaşındaki Fatma Seçer, halı dokumayı çok sevdiğini söyleyerek, "Burada halı dokuma atölyesi açıldığını öğrenince buraya başladım. Evde oturacağıma sevdiğim bir işi yapayım, hem de aile bütçesine katkıda bulunayım istedim" dedi. Emeğini kazanca dönüştürmekten oldukça mutluluk duyduğunu ifade eden Reyhan Sağlam ise, "Kendimi çok geliştirdim. Şu anda para kazanıyorum. Bize bu imkânları sağlayan, emeklerimize destek veren Altındağ Belediyesi'ne ve başkanımıza çok teşekkür ederim" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow