hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ANGİAD, eğitimde fırsat eşitliği için 'tablet kampanyası' başlattı

    ANGİAD, eğitimde fırsat eşitliği için tablet kampanyası başlattı
    expand

    ANGİAD, eğitimde fırsat eşitliği için 'tablet kampanyası' başlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA,(DHA)- ANKARA Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) kuruluşunun 30'uncu yıl dönümünde pandeminin etkisiyle yüz yüze eğitimin devam edememesi nedeniyle eğitime erişimde fırsat eşitliğinin sağlanması için '30'uncu yılda 300 tablet' kampanyasını başlattı.
    ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Yıldız, yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan ve hayatı neredeyse durma noktasına getiren Covıd-19 salgınının etkilerinin devam ettiğini, dernek olarak sürece katkıda bulunmak için harekete geçtiklerini söyledi.  Başkan Yıldız, bu doğrultuda 2021'de kuruluşunun 30'uncu yılını kutlayacak olan derneğn, eğitime erişimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına '30’uncu Yılda 300 Tablet' kampanyasını hayata geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
    "Proje kapsamında; pandemi dönemine geçilmesiyle birlikte başlayan uzaktan eğitim modelinde gerekli olan cihazlara ekonomik gerekçelerle erişimde sıkıntı yaşayan geleceğimizin teminatı çocuklarımıza tablet hediye ediyoruz. Ankara'da belirlediğimiz bir veya birden fazla okul ile Türkiye'nin sosyo ekonomik gelişmişlik göstergesine göre az gelişmiş bölge okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize eş zamanlı olarak hediye edeceğimiz tabletlerle; uzaktan eğitim sürecinde gerekli cihazlardan yoksun olan çocuklarımızın eğitime erişilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca bu okullarımız, derneğimiz koordinatörlüğünde 'kardeş okul' ilan edilerek; pandemi etkisinin geçmesi ile birlikte aralarında sosyal bir bağ kurmaları planlanmaktadır. Burada asıl hedeflenen farklı coğrafyadaki çocuklarımıza  kaderimiz, umudumuz ve geleceğimiz bir mesajını vermek. Bu yıl 30'uncu kuruluş yılını kutladığımız ANGİAD; bugüne kadar sosyal sorumluluk bilinci ve dayanışma ruhu ile Ankara'nın ve ülkemizin ekonomik, sosyal, kültürel kalkınmasına katkıda bulunmaya gayret göstermiştir. Bu bilinçten hareketle hayata geçirdiğimiz bu projemizin; eğitime erişmekte zorluk yaşayan yüzlerce çocuğumuzun yüzünü güldürmesini ümit ediyor; diğer kurum ve kuruluşlara da örnek teşkil etmesini diliyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow