hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara Büyükşehir Belediyesinden karantina bölgesine destek

    Ankara Büyükşehir Belediyesinden karantina bölgesine destek
    expand

    Ankara Büyükşehir Belediyesinden karantina bölgesine destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, umreden gelen 3 bin 500 vatandaşın karantina altına alındığı Gölbaşı yurtlar bölgesine insani yaşam, temizlik ve hijyen malzemesi desteğini sürdürüyor.
    Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Gölbaşı karantina bölgesine temizlik ve hijyen hizmetlerini sürdürmesinin yanı sıra bölgeye yaşam destek malzemesi desteği de veriyor. EKG cihazından ateş ölçere, maskeden enjektöre kadar 4 kamyon dolusu ecza ve yaşam destek malzemesi temin eden büyükşehir belediyesi, 200 personelini de bölgede hazır tutuyor.
    'ATIKLARI 100 DERECEDE YAKIYORUZ'
    Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, umreden gelen vatandaşların yerleştirildiği Gölbaşı yurtlar bölgesine ilk günden beri destek verdiklerini belirterek, "Buradaki eksiklerin tamamlanması noktasında büyükşehirin desteği bu bölgenin üzerindedir. Bugün yine burada 1500 odanın tamamının temizlik, dezenfeksiyon ve günlük ihtiyaçlarını karşılamak üzere buradayız. Bir tondan fazla dezenfeksiyon malzemesi, bir tondan fazla çamaşır suyu, 12 binin üzerinde maske 12 binin üzerinde eldiven, 2 bin tulum, fotoselli dezenfeksiyon aletleri olmak üzere insani yardımlarımızı getirdik. Ayrıca bu bölgedeki atıkları bin 100 derecede yakıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda da bir endişesi olmasın. Büyükşehir Belediyesi olarak karantina bölgesine her türlü desteği, hizmeti sağlıyoruz" dedi.
    SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM
    Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık çalışanlarının kimliklerini göstermek suretiyle toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabileceği açıklandı. Koronavirüsle mücadele kapsamında, artık sağlık çalışanları EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'ı ücretsiz kullanabilecek. Başkan Yavaş'ın talimatıyla, tüm sağlık çalışanlarına yönelik ücretsiz toplu taşıma uygulamasının yanı sıra yine sağlık çalışanlarına yönelik Ankara Şehir Hastanesi 112 otobüs güzergâhında, saatte bir servis yapacak özel otobüs tahsis edilecek. Sağlık çalışanlarının kurum kimliklerini göstererek binecekleri otobüslerimizin flamalarında 'Sağlık Çalışanları Servisi' yazacak. Otobüsler 22.03.2020 tarihinden itibaren sabah saat 07.00'de, başlangıç Şehir Hastanesi olmak üzere, her saat başı Eskişehir Yolu, TBMM önünden Kızılay, Sıhhiye, Opera, Ulus Eski Meclis'in önünden İstanbul yolu ve oradan Konya yoluna dönecek, emniyetin önünden Gazi Hastanesi AŞTİ ve AŞTİ'den tekrar Şehir Hastanesi olarak ring yapacak. Otobüslere sadece Şehir Hastanesinde çalışan sağlık personeli kimliğini göstererek binecek, başka yolcu alınmayacak.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow