hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da ekonomi zirvesi

    Ankarada ekonomi zirvesi
    expand

    Ankara'da ekonomi zirvesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Başkent ve ülke ekonomisinde yeni kalkınma ivmesi yaratacak büyük bir sinerji için; ekonomiye katkı sağlayıp yön veren iş insanları, ulusal ve uluslararası firmalar, markalar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve bankacılık sektörü temsilcilerini, geniş katılımlı bir etkinlikle ile bir araya getirdi.
    TÜGİAD Ankara Şubesi ve Ticari İlişkiler Komisyonu (TİK) tarafından Ankara'da ilk kez düzenlenen TÜGİAD Ticari Etkileşim Fuarı (TATEF), ekonomideki aktörlerin birbirleri ve tüketicilerle tanışmalarını sağlaması yanında, farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar için; varlıklarını sürdürme, geliştirme, güçlendirme, yeni satış fırsatları yaratma ve iş geliştirme gibi konularda önemli bir vizyon ortaya koydu. Fuar'da 60'ın üzerinde stand yer aldı. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, iş dünyası ve kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri fuara yoğun bir katılım gösterdi.
    Etkinlikte ülke ekonominin geleceği ve yeni kalkınma aksları masaya yatırıldı.
    'KATKI SAĞMAYI HEDEFLİYORUZ'
    TÜGİAD Ticari İlişkiler Komisyonu Başkanı Ceyhan Bağcı, 33 yıldır faaliyet gösteren TÜGİAD’ın, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100’ncü yılında Başkent için böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmasından duydukları onur ve mutluluğu ifade etti. İş dünyasında öncü rol üstlenen TÜGİAD’ın ilk kez düzenlediği bu etkinlikle sadece öncü olmakla kalmayıp aynı zamanda farklı bir fuara ev sahipliği yaptığına işaret eden Bağcı, "Katılımcı firmalarımız ürünlerini sergilerken Ankara ekonomisine de derin bir bakış açısı getirerek Ankara’nın ticari hayatına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek düzenlemeyi amaçladığımız bu fuar, ticari hayatta önemli bir etkileşim sağlayacaktır" dedi.
    Ankara ve ülke ekonomisi masaya yatırıldı. Etniklik kapsamında TÜGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Ali Yücelen’in başkanlık ettiği panelde Ekonomist İsmet Demirkol ve Gazeteci Metehan Demir, Ankara ve ülke ekonomisini masaya yatırdılar.
    'GELECEĞE DAHA UMUTLA BAKMAMIZI SAĞLIYOR'
    TÜGİAD Genel Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu ise,  Ankara'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Bu yıl zor bir yıl geçirdik. Fakat buna rağmen TÜGİAD olarak 33 yıldır süregelen gelenekle beraber ülkemizi layık olduğu bir biçimde temsil etmek için hiç durmadan çalışıyoruz. TÜGİAD’da 60 sektör var; bu dönem 2 konuya çok öncelik verdik; birisi yurt dışı faaliyetleri, diğeri de kendi aramızda yapabileceğimiz faaliyetler. Bugün başta Ankara Şubemiz olmak üzere, Ticari İlişkiler Komisyonu’nun düzenlediği TATEF, üyelerle iş birliğini artırmak adına geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor. TÜGİAD bugüne dek hep ilkleri gerçekleştirdi. Bu da bir sivil toplum kuruluşunun yaptığı ilk fuar oldu. Ankara Şubemizi ve Ticari İlişkiler Komisyonumuzu tebrik ediyorum. Umarım bunu tüm şubelerimizde gerçekleştirebiliriz."
    Ekonomi paneli ve konuşmaların ardından KOSGEB yetkilileri tarafından Ankara ticareti ve teşvikler konulu panel gerçekleştirildi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow