hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da yüksek sesle müzik dinleme kavgası: 1 ölü, 4 gözaltı

    Ankarada yüksek sesle müzik dinleme kavgası: 1 ölü, 4 gözaltı
    expand

    Ankara'da yüksek sesle müzik dinleme kavgası: 1 ölü, 4 gözaltı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOPRAĞA VERİLDİ
    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde ezan okunduğu sırada araçta yüksek sesle müzik dinleyen grubu uyarması sonucu çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Barış Çakan, Söğüt Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenaze töreninin ardından taziyeleri kabul eden Barış Çakan'ın babası Nihat Çakan, oğlunun arkadaşı tarafından telefonla aranmasının ardından dışarıya çıktığını belirterek, "Olay yerine gittiğimde olay gerçekleşmişti. 3 kişi araçla gelip yanlarına yüksek sesle normal müzik dinlemişler. Çocuğumun arkadaşı, 'ezan okunuyor, ezana saygısızlık yapmayın' demiş. 'Siz bize Müslümanlığı mı öğretiyorsunuz?' demişler. Daha sonra birbirlerine giriyorlar. Çocuğumun arkadaşları kaçıyor, çocuğum da aralarında kalıyor. Çocuğum askere gidecekti. Celp işlemlerini yapmıştık, cuma günü aile hekimliğinden raporlarını aldık. Bu insanlar gencecik. 20 yaşındaki çocuğu sebepsiz yere, bir laf için bir insan mı öldürülür? Ben gerekli cezaları almalarını istiyorum. Aynı mahallede oturuyor üçü de" dedi.
    Görgü tanığı Serkan Üzer, kavgayı ayırmaya çalıştığını ve Barış Çakan'ın bıçaklandıktan sonra kaçarak bir evin bahçesine düştüğünü söyledi. Üzer, çağrılan ambulansı beklerken mahallede yaşayan bir hemşirenin Çakan'a ilk müdahaleyi yaptığını kaydetti.
    OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
    Yaşanan olay anı mahallede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, yaşanan kavganın ardından bıçakla yaralanan Barış Çakan'ın koşarak uzaklaştığı ve çevrede bulunan vatandaşların kavgayı ayırmaya çalıştığı görüldü. Öte yandan gözaltındaki 4 kişinin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

    Şaduman UNUTMAZ-Fatih ERDOĞAN/ANKARA, (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow