hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AŞTİ'de yeni normalleşme süreci başladı

    AŞTİde yeni normalleşme süreci başladı
    expand

    AŞTİ'de yeni normalleşme süreci başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Şehirler Arası Terminal İşletmesi'nde (AŞTİ), otobüs işletmelerinin açılması ve seyahat kısıtlamasının kalkmasıyla birlikte yolcuların sağlığı için hijyen tedbirleri artırıldı.
    Başkent genelinde koronavirüs salgınına karşı etkin mücadelesini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 1 Haziran'dan itibaren seyahat kısıtlamasının kalkmasıyla birlikte yolcu trafiğinin başladığı AŞTİ'de önlemlerini artırdı. AŞTİ'de toplum sağlığını önceleyen hijyen tedbirleri üst seviyeye çıkarılırken, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları arttı. AŞTİ'de giriş ve çıkış katlarına yerleştirilen 2 termal kamera ve ateş ölçerlerle gelen yolcuların ateş ölçümleri yapılmaya başlandı. El dezenfektanları ile içeri alınan yolcular bilet gişelerine yönlendirilirken, hem terminal içerisinde detaylı temizlik ve dezenfeksiyon hem de bagaj alanlarında dezenfekte işlemi yapıldı.
    'MASKE VE DEZENFEKTANI OLMAYANLARA ÜCRETSİZ DAĞITIYORUZ'
    AŞTİ Zabıta Müdürü Salim Uludağ, vatandaşların hem sağlığı hem de güvenliği için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirterek, "AŞTİ kapılarında termal kameralardan geçen ve sıkıntısı olmayan vatandaşlarımızı kabul ettikten sonra terminaldeki yazıhanelere yönlendirip biletlerini aldırıyoruz. Gelen misafirlerimizin terminaldeki güvenliği açısından sosyal mesafeyi korumalarını istiyoruz. Terminalin dezenfekte işlemleri düzenli aralıklılarla devam ediyor. Misafirlerimizin otobüse bindikten sonra da sosyal mesafe kuralına uyup uymadıklarını, maskelerinin olup olmadığını kontrol ediyoruz. Maskesi ve dezenfektanı olmayan vatandaşlarımıza Büyükşehir Belediyesi olarak ücretsiz dağıtıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow