hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçıvanlık kursuna yoğun ilgi

    Bahçıvanlık kursuna yoğun ilgi
    expand

    Bahçıvanlık kursuna yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl düzenlediği 'Bahçıvanlık Kursu'nun 1'inci dönem derslerine Başkentliler yoğun katılım gösterdi.
    Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda ilk olarak teorik eğitim alan kursiyerler, edindikleri bilgileri Ankara'nın parklarında ve fidanlıklarında uygulama imkânı buluyor. 30 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında 10 gün sürecek ücretsiz kursta uzman eğitmenler tarafından hem teorik hem de uygulamalı ders veriliyor. Çevre ve peyzaj çalışmalarına daha bilinçli bir bakış kazandırmayı amaçlayan eğitimlerde, toprak ve bitki bilgisi, fidan üretim teknikleri, baharat bahçesi ve bitkileri, salon bitkileri üretim ve bakım teknikleri, meyve ve sebze yetiştiriciliği ile budama teknikleri gibi birçok konuda bilgi veriliyor. Eğitimini tamamlayan kursiyerlere katılım sertifikasının verileceği Bahçıvanlık Kursu'nun 2’nci dönem dersleri ise, 14-25 Ekim tarihleri arasında başlayacak.
    Bahçıvanlık Kursu’nun ilk dersine katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, “Başkent hepimizin, bunu sadece belediyemizin güzelleştirmesi ve koruması mümkün değil. Bunu ancak hep beraber yaparsak başarabiliriz. Özellikle çevre konusunda ortak bilinç kazanmamız gerekiyor. Bahçıvanlık ve peyzaj gerçekten en zevkli işlerden biri. Toprakla, yeşille uğraştıkça kimyanızın, moralinizin ve motivasyonunuzun değiştiğini göreceksiniz” dedi.
    Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Proje ve Yapım İşleri Şube Müdürü Raci Selçuk da, “Kursiyerlerimizin bahçıvanlık kursu açılması konusunda yoğun talepleri oldu. Bu taleplere kayıtsız kalmayarak her yıl nisan ayında açtığımız kursumuzu bu yıl ilk defa sonbaharda açıyoruz” diye konuştu.
    Bahçıvanlık Kursuna katılan 46 Yaşındaki Muammer Doruk, “Çiçekleri ve toprağı çok seviyorum. Kendi imkânlarımla üretmenin keyfini yaşamak istiyorum. O yüzden bu kurs beni çok heyecanlandırdı” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow