hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Ersoy, TFMD Yönetim Kurulunu kabul etti

    Bakan Ersoy, TFMD Yönetim Kurulunu kabul etti
    expand

    Bakan Ersoy, TFMD Yönetim Kurulunu kabul etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.
    Kültür ve Turizm Bakan Ersoy, tüm dünyada sosyal medyada en çok fotoğrafı paylaşılan mekanlar arasında yer alan Galata Kulesi'nin ziyaretçi sayısında pandemi koşullarına rağmen ciddi bir artış olduğunu söyledi. Bakan Ersoy, "Galata Kulesi’ne, pandemi nedeni ile sınırlı ziyaretçi alınabiliyor. Buna rağmen tarihi boyunca olmadığı kadar ziyaretçi ağırlıyor. Ziyaretçi sayısında çok ciddi bir artış var. Galata Kulesi, restorasyonunu tamamladıktan sonra yeme-içme ve eğlence ünitelerinden arındırılarak müze ve sergi alanı olarak 6 Ekim’de yeniden ziyarete açılmıştı. Açılış tarihinden geçen süreçte 160 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Tabii bu bize aynı zamanda Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Galata Kulesi’nin yanı sıra Beyoğlu Kültür Yolu’nda birçok önemli ziyaret noktasını cazip hale getirdik" dedi. 
    TURİZME YÖNELİK ALTYAPI YATIRIMLARI
    Bakan Ersoy, ziyaret sırasında turizme yönelik altyapı yatırımlarını da aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Büyükşehir Belediye Başkanlarını kabulünde belediyelerin altyapılardaki yetersizliklerinin ve ihtiyaçlarının karşılanmasını istediğini belirterek, "Antalya, Serik’te 250 milyon lira maliyetle yaptığımız atık su arıtma altyapı tesisi ve Bodrum’da da Torba, Kızılağaç, Yalı, Çiftlik, İçmeler bölgelerine hizmet sağlayacak yaklaşık 250 milyon lira tutarındaki atık su arıtma altyapı tesisleri 2021 yılında bitirilecek ve buralarda atık su sorunu çözümlenmiş olacak. Yine Antalya Kemer’de de benzeri bir atık su projesinin çalışmalarına 2021 yılı sonunda bu projeye de start vermiş olacağız" diye konuştu.
    TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ DÜNYAYA TAŞINSIN
    Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda değerlendirilen 'Türkiye Güzellikleri' kategorisi ile ilgili bilgi de aldı. TFMD Başkanı Rıza Özel, bu kategoride ödül alan karelerin yurt dışı sergilerinde ülke tanıtımında kullanıldığını söyledi. Bakan Ersoy ise 'Türkiye’nin Güzellikleri'nin turizm fuarları başta olmak üzere pek çok noktaya taşınmasını istedi. Bakan Ersoy, ziyaret sırasında eline fotoğraf makinesini alarak ziyaretçilerinin fotoğrafını çekti. 

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow