hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Yavaş'tan esnafa nakit para desteği

    Başkan Yavaştan esnafa nakit para desteği
    expand

    Başkan Yavaş'tan esnafa nakit para desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iş yerini kapatan esnaf ile çalıştıkları işletmeleri kapanan müzisyenlere nakit para desteği sağlayacaklarını açıkladı.
    Başkan Mansur Yavaş, koronavirüs salgınına karşı mücadele kapsamında Başkentli esnafa desteğini sürdürüyor. İş yerini kaybeden binlerce esnafa acil nakit desteği sağlayacaklarını açıklayan Başkan Yavaş, son olarak belediye ve bağlı şirketlerinden alacağı olan 570 esnafa ödeme yapacaklarını söyledi. Ayrıca, iş yerini kapatan esnaf kadar işletmeleri kapanan müzisyenler de Başkan Yavaş'ın çağrısı üzerine nakit desteği için Büyükşehir Belediyesi'ne başvurmaya başladı. Başkan Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Zor günlerinde de yanlarında olmaya devam edeceğiz, birlikte başaracağız. Zor duruma düşen küçük esnafa yardımcı olabilmek için belediyemiz ve bağlı şirketlerinden alacağı olan 570 esnafımıza toplam 9 milyon 204 bin TL ödenmesine karar verdik" ifadelerini kullandı. 
    ANKARA KALESİ’NDE KAĞIT TOPLAYICILARINA GIDA YARDIMI
    Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da, Ankara Kalesi ve civarında ikamet eden, geçimini kağıt toplayarak sağlayan ve işsiz kalan vatandaşlara da günde iki öğün yemek vermeye başladı. Gıda yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam eden ve mağduriyetleri gideren Büyükşehir Belediyesi'nin yemek ve kumanya desteğini de sürdürdüğünü belirten Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, "Belediyemiz çalışamayan esnafın, alt gelir gruplarına mensup insanların mağduriyetlerini gidermek için çaba harcıyor. Ankara'da kağıt toplayıcılığının yasaklanmasıyla bu işi yapanların gıda gereksinimini üstümüze aldık. 3 bin 860 kişiye her gün iki öğün yemek verme işlemimiz devam ediyor. Buradaki vatandaşlarımızdan da yüz elli kişilik bir grubun ciddi mağduriyet yaşadığını tespit ettik" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow